Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι μια ιστορική αλήθεια που δεν παραγράφεται»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, έκανε την εξής δήλωση:

«Συμπληρώνονται φέτος 99 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα μιας από τις πλέον ματωμένες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας του Έθνους μας: της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Το Σεπτέμβριο του 1922, η Σμύρνη και τα μικρασιατικά παράλια συνολικά μετατράπηκαν σε τόπο μαρτυρίου και εξόντωσης  εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο Ελληνισμός της περιοχής αφανίστηκε και η μακρόχρονη ιστορική παρουσία των Ελλήνων στην Ιωνική Γη τερματίστηκε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο.

“Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την
τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού”, ανέφερε στα απομνημονεύματά του ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, αποτυπώνοντας την επιχείρηση εξόντωσης κάθε ελληνικού στοιχείου από τα ιερά εκείνα χώματα.

Η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφασή της, καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου
ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το
τουρκικό κράτος.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Μάταια κάποιοι επιδίωξαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν να ξεχαστεί αυτή η θηριωδία.

Πρόκειται για μια ιστορική αλήθεια που δεν παραγράφεται.

Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, στην ιστορία οι σιωπές δεν μπορούν να διατηρούνται για πάντα και η αλήθεια αργά ή γρήγορα αποκαθίσταται».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα