Μάρτυρας κατά του Νετανιάχου ο πιλότος του μοιραίου Τσέσνα

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει το δυστύχημα στη Σάμο – Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του Ισραήλ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου ενός Ισραηλινού κρατικού αξιωματούχου και της συζύγου του, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν εξερράγη στον αέρα και συνετρίβη προχθές το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι της Σάμου, λίγα μέτρα από το τοπικό αεροδρόμιο.

Ο Χάιμ Γκαρόν, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Επικοινωνιών, ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για διαφθορά στην οποία είναι κατηγορούμενος ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου! Η υπόθεση αφορά κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας την περίοδο 2014-2017, όταν ο Νετανιάχου ήταν και υπουργός Επικοινωνιών.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για απάτη, παραβίαση εμπιστοσύνης και αποδοχή δωροδοκίας σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Μία από αυτές αφορά προμήθεια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς τον ιδιοκτήτη της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Bezeq, Σαούλ Ελοβιτς, με αντάλλαγμα τη θετική κάλυψη στον δημοφιλή ιστότοπο ειδήσεων Walla. Γι’ αυτή την υπόθεση θα κατέθετε ο Χάιμ Γκαρόν, που ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής Μηχανολογίας και Αδειοδοτήσεων του συγκεκριμένου υπουργείου.

Η είδηση της συντριβής του διθέσιου Τσέσνα στο οποίο επέβαιναν ο πρώην Ισραηλινός αξιωματούχος και η σύζυγός του, έχει γίνει μεγάλο θέμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι «Times of Israel» αναφέρουν ότι ο Χάιμ Γκαρόν ήταν βασικός μάρτυρας στην υπόθεση διαφθοράς. Αντίθετα, η «Jerusalem Post» θεωρεί πως δεν είναι κύριος μάρτυρας και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη της υπόθεσης, που αποτελεί θέμα κεντρικού ενδιαφέροντος στο Ισραήλ.

Το μονοκινητήριο Τσέσνα 182 με τον Χάιμ Γκαρόν και τη σύζυγό του Εστι είχε απογειωθεί το απόγευμα της Δευτέρας από τον αερολιμένα της Χάιφα στο Ισραήλ με προορισμό τα Σκόπια. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Λίγο πριν από την προσγείωση χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων. Το ελικόπτερο Super Puma, πλωτά του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά πλοιάρια που ερεύνησαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντόπισαν νότια του αεροδρομίου τα συντρίμμια, ενώ δύτες περισυνέλεξαν τις σορούς του ζευγαριού.

Η αιτία της συντριβής είναι ακόμα άγνωστη, αλλά πιθανότατα οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες πριν από την προσγείωση. Για τα αίτια και τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος διενεργεί έρευνα η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Το ζευγάρι, ηλικίας 70 ετών και οι δύο, ζούσε στο Τελ Αβίβ και είχε τρεις γιους. «Ο Χάιμ έκανε πραγματικότητα ένα παλιό του όνειρο και πήρε την άδεια πιλότου. Πάντα πετούσε και είχε συμπληρώσει πολλές ώρες στον αέρα. Ηταν ευτυχής και είναι τόσο θλιβερό που έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε συγγενής του ζευγαριού, ενώ άλλος συγγενής ανέφερε:

«Ηταν τόσο χαρούμενος που θα πετούσε. Αγόρασε αυτό το αεροπλάνο μαζί με έναν συνεργάτη του και θα πετούσε συχνά στο εξωτερικό. Ηταν υπεύθυνος πιλότος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συνέβη εκεί». 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα