Θράκη: Οργή Άνθιμου για τη χειραγώγηση των μουσουλμάνων

«Σε λίγο θα έχουμε περισσότερα τζαμιά από μουσουλμάνους στη Θράκη» τόνισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, καυτηριάζοντας την προσπάθεια της Τουρκίας να χειραγωγήσει τους Ελληνες μουσουλμάνους της περιοχής.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ερευνητικού Κέντρου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ο Ιεράρχης, που και στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί στην προβληματική στάση της ελληνικής Πολιτείας στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε πως είναι άλλο πράγμα «η εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών και άλλο πράγμα είναι η επίδειξη ισχύος, μέσω θρησκευτικών χώρων. Διότι, επίδειξη ισχύος είναι να κτίζεις ένα τεράστιο τζαμί σ’ ένα μικρό χωριό». Ενα σαφέστατο «κατηγορώ» κατά της Αγκυρας, που προσπαθεί -με την ανοχή και της ελληνικής πλευράς- να κρατήσει περιχαρακωμένη τη μουσουλμανική μειονότητα, για να την ελέγχει.

Ο μητροπολίτης δεν έμεινε μόνον στα τζαμιά, αλλά αναφέρθηκε και στα εγχειρίδια που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία, τονίζοντας πως σε αυτά «καλλιεργείται η αντίληψη πως οι μαθητές είναι πολίτες “άλλης” χώρας και ότι η πραγματική τους πατρίδα είναι “άλλη”. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια», υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρέπει να ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην κυκλοφορούν τέτοιες φήμες.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Άνθιμο, το πρόβλημα ξεκινά όταν μία άλλη χώρα (που εισέβαλε και κατέχει το 40% ενός ευρωπαϊκού κράτους και συγχρόνως αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας, απειλώντας μας με ένα παράνομο casus belli), μιλά για λογαριασμό Ελλήνων πολιτών σαν να είναι δικοί της πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. «Είναι σαφές ότι η γειτονική μας χώρα χρησιμοποιεί τη δική μας μουσουλμανική μειονότητα για να εξυπηρετήσει τα δικά της εθνικά συμφέροντα σε βάρος της Ελλάδος και δεν έχει κανένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τους ίδιους τους μουσουλμάνους» υποστήριξε. Από τα βέλη του μητροπολίτη δεν γλίτωσαν ούτε κάποιοι τοπικοί θρησκευτικοί λειτουργοί που βγάζουν επικίνδυνα πύρηνους λόγους.

Μήπως η περιβόητη επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τις εισηγήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν την περιοχή και για να εκφράζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι τα όρια έχουν προ πολλού ξεπεραστεί;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα