Οι σεισμολόγοι έσπειραν τον πανικό με νυχτερινή συνεδρίαση για τη Θήβα

Συναντήθηκαν εκτάκτως στις 10 το βράδυ για το φαινόμενο

Την ώρα που οι κάτοικοι της Θήβας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα να συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ που άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου και τα μόνα τους όπλα είναι η πρόληψη και η ψυχραιμία, οι ειδικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκτάκτως χθες το βράδυ για τη συγκεκριμένη περιοχή προκαλώντας επιπλέον πανικό.

Η έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε ξαφνικά, όπως έκανε γνωστό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μέσα από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιου ισχυρού σεισμού στη Θήβα, πέρα από το τακτικό ταρακούνημα με δονήσεις μεγέθους που φτάνουν έως και τα 3 Ρίχτερ. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή, που μόνο ο τίτλος της προκαλεί τρόμο, αποφάσισαν νυχτιάτικα να συζητήσουν για το φαινόμενο στη Θήβα και να δουν βάσει των στοιχείων που έχουν αν χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα. Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών, τα συμπεράσματά τους για τη Θήβα επρόκειτο να διαβιβαστούν στην Πολιτική Προστασία.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης…» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Το ότι ήταν απαραίτητο να συνεδριάσει η επιτροπή για να μελετήσει και να αξιολογήσει τα δεδομένα δεν το αμφισβητεί κανείς, ωστόσο η ώρα και, φυσικά, ότι αυτό έγινε ευρέως γνωστό μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, είναι απαράδεκτο, καθώς δεν στέλνει απλώς λάθος μήνυμα, αλλά εκλαμβάνεται ως «κόκκινος συναγερμός». Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι η επιτροπή των ειδικών είχε συνεδριάσει ξανά στις 21 Ιουλίου και είχε εξετάσει μαζί την περίπτωση της Θήβας και του Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, «επειδή η περιοχή της Θήβας βρίσκεται σε σεισμική υπερδιέγερση από τις αρχές Ιουλίου και εξακολουθεί να έχει σεισμική δραστηριότητα δύο μήνες και μία εβδομάδα μετά, «λογικό είναι να την εξετάσουμε ξανά» όπως είπε.

Ακολούθησε το βράδυ σωρεία αναρτήσεων με τίτλο: «Εκτακτη σύσκεψη για τη Θήβα», που τρομοκρατούσε και τον πιο ψύχραιμο! Και όλα αυτά, γιατί η σύσκεψη ανακοινώθηκε και μάλιστα σε ώρα που έκανε πολλούς να κάνουν τον σταυρό τους. Κατά τ’ άλλα, οι σεισμολόγοι συνιστούν μονίμως ψυχραιμία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα