Αποκαλύψεις από τον καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη για τον αποκλεισμό του στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Με έκοψαν με εντολή του Μαξίμου»!

Αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα έκανε ο δρ Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης για τη χειρότερη εβδομάδα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, στο διάστημα από τις 2 έως τις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 1.500 περισσότεροι Ελληνες απ’ ό,τι συνήθως. Εκείνες τις ημέρες οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια μαίνονταν ανεξέλεγκτες, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί την έκτακτη αυτή κατάσταση, και ο καθηγητής Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εκτιμά ότι οι τοξικές ουσίες που εκλύονταν σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα φονικό «κοκτέιλ»!

«Χάναμε περίπου 200 περισσότερους ανθρώπους κάθε ημέρα. Θρηνούσαμε δύο φορές το Μάτι σε καθημερινή βάση, αλλά κανένας δεν έδωσε προσοχή σε αυτό. Βλέπαμε πολλές εικόνες από τις φωτιές να καίνε, αλλά την ίδια ώρα άνθρωποι «έφευγαν» μαζικά και αθόρυβα, πιθανότατα λόγω του συνδυασμού του καύσωνα και της εξαιρετικά τοξικής ατμόσφαιρας που αναπτύχθηκε λόγω των πυρκαγιών που δεν έσβηναν» αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σε ερώτηση αν υπήρχε οποιαδήποτε κρούση από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ο δρ Ιωαννίδης απάντησε πως όχι μόνο δεν του ζητήθηκε να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια με τις γνώσεις που διαθέτει, αλλά, αντιθέτως, υπήρχε εντολή αποκλεισμού του, όπως του μετέφεραν!

«Υπήρχαν επαφές από βουλευτές και πολιτικούς, ανθρώπους οι οποίοι, ανεξάρτητα με τον επίσημο κυβερνητικό μηχανισμό, επικοινωνούσαν μαζί μου. Κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές μού δημιούργησαν μια εντύπωση που φαινόταν σαν να υπήρχε ένα πλαίσιο αποκλεισμού, μου μεταφέρθηκε από ανθρώπους που πιστεύω πως είναι σοβαροί και είναι κοινοί γνωστοί δικοί μου και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ» τόνισε και πρόσθεσε πως, ενώ αρχικά τον προσέγγισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος ζητώντας να κάνουν μια επιστημονική συζήτηση γύρω από την πανδημία και τις συνέπειές της, τελικά τού ανακοίνωσε πως η συνέντευξή τους δεν θα δημοσιοποιηθεί κατόπιν σύστασης του επιτελείου του! Στη συνέχεια, ο δρ Ιωαννίδης αναφέρθηκε σε όσα τον κάνουν να ντρέπεται για την Ελλάδα και εξήγησε ότι τα δημοσιεύματα κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του ξένου Τύπου για τον νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τον έκαναν να αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα.

«Δεν θέλω να θεωρηθεί πολιτικό ή κομματικό σχόλιο. Ξέρετε, στο εξωτερικό προσπαθώ, με κάθε ευκαιρία απέναντι σε συναδέλφους, να πω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που αξίζει τον κόπο, έχει εξαιρετικούς ανθρώπους και επιστήμονες, ότι πάει μπροστά, ότι είναι η νέα δύναμη…

Και νιώθω πάρα πολύ άσχημα όταν έρχονται συνάδελφοι και μου λένε ότι διάβασαν πως ο νέος υπουργός Υγείας είχε κάνει δηλώσεις για τα εμβόλια, το Ολοκαύτωμα, για το Αουσβιτς» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα τον φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στην αρχή της πανδημίας σε επικοινωνία που είχε μέσω e-mails με τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα τον ενημέρωσε πως το δρακόντειο lockdown μπορεί να καταστρέψει την Ελλάδα και του συνέστησε να δώσει μεγάλη σημασία στην επιδημιολογική επιτήρηση και στα πολλά και συχνά τεστ κορονοϊού. «Δεν μου απάντησε… Ομως, όπως λένε οι άλλοι, μου έδωσε μια διαφορετική απάντηση μέσω επίσημης ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου. Με περιέγραψε, την ημέρα που έκλαψε, ως τον κακό φίλο επιστήμονα που του είπε ότι για μια δεκαριά ηλικιωμένους δεν αξίζει να λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αναφερόταν σε μένα. Δεν ξέρω σε ποιον αναφερόταν… Μου φαίνεται αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος που βοήθησα στην καριέρα του και τον είχα φίλο προσπαθεί να με παρουσιάσει σαν κάποιον που θέλει να σκοτώσει! Είμαι γιατρός. Αν μπορώ να σώσω μία ζωή, έστω και μία τρίχα ενός ανθρώπου, αυτή είναι η προτεραιότητά μου» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα