Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο Φιλιππίδης

Καταπέλτης η πρόταση της εισαγγελέως προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί ως κατηγορούμενος

Σαν κεραυνός έπεσε για τον Πέτρο Φιλιππίδη η πρόταση της εισαγγελέως προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί ως κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα, και συγκεκριμένα για δύο απόπειρες βιασμού και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Η πρόταση της δικαστικής λειτουργού είναι πραγματικός καταπέλτης για τον προσωρινά κρατούμενο από το καλοκαίρι πρωταγωνιστή, καθώς ζητά να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως σε βάρος του υπάρχουν ενδείξεις ενοχής ότι τέλεσε τα συγκεκριμένα αδικήματα.

«Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας» φέρεται ότι αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας, η οποία προσθέτει πως όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.

«Δεν είναι φανταστικά γεγονότα, αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του. Επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων» συνεχίζει η δικαστική λειτουργός και ζητά τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού, για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά πως «ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος», με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την εισαγγελική πρόταση, όπως ενημερώθηκε η «δημοκρατία» σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του. Σημειώνεται, επίσης, πως αρμόδιο για να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη ή όχι είναι το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά την απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο της προσφυγής που είχε καταθέσει ο πρωταγωνιστής για την αντικατάσταση της κράτησής του με περιορισμό κατ’ οίκον με το λεγόμενο βραχιολάκι. Το βασικό σκεπτικό του συμβουλίου ήταν ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Οι καταγγελίες που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον ηθοποιό έγιναν από τρεις γυναίκες ηθοποιούς. Η πρώτη κατήγγειλε ότι συνάντησε τον πρωταγωνιστή στο θέατρο το 2008 για να μιλήσουν για έναν ρόλο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνος την οδήγησε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε από άλλη ηθοποιό, η οποία υποστηρίζει ότι το 2010, όταν συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη στο καμαρίνι του ως νέα στον χώρο, εκείνος της επιτέθηκε, την έριξε στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με (…). Απλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πάλεψε μαζί του και κατάφερε να ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγελία αναφέρει ότι το 2014 ο ηθοποιός φέρεται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, κλειδώνοντας την πόρτα και, όταν εκείνη αντιστάθηκε, την πέταξε έξω βρίζοντάς τη χυδαία.

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί στην απολογία του τις κατηγορίες και τις είχε αποδώσει σε «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του. Αναφερόμενος στις γυναίκες που τον κατήγγειλαν για απόπειρα βιασμού, είχε πει πως «εκμεταλλεύτηκαν την έντονη ερωτική ζωή μου και τη δημοφιλία μου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εγώ βρήκα δουλειά και μέσα στην πανδημία». Όσο για εκείνη που τον κατήγγειλε για βιασμό, ο ηθοποιός είχε υποστηρίξει πως είχε εμμονή μαζί του και όσα είπε οφείλονται στο ότι δεν έκανε ερωτική σχέση μαζί της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα