Γραμματόσημο για το 1821 η ζωγραφιά ενός 11χρονου

Είχε θέμα την Έξοδο του Μεσολογγίου

Η ζωγραφιά του 11χρονου Χρήστου Κουλέντζα, η οποία αναπαριστά την Έξοδο του Μεσολογγίου από τον φημισμένο πίνακα του Βρυζάκη, βραβεύτηκε από τα ΕΛΤΑ και έγινε γραμματόσημο. Ο μαθητής της Ε’ τάξης του δημοτικού κέρδισε ένα από τα τέσσερα βραβεία, διαγωνιζόμενος ανάμεσα σε 6.000 παιδιά, ηλικίας επτά έως 15 ετών, απ’ όλην την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του εορτασμού «Παιδί και γραμματόσημο – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η αγάπη του για την Ιστορία και το έμφυτο ταλέντο του στη ζωγραφική, που καλλιεργεί στην Ακαδημία Παιδικής Τέχνης, σε συνδυασμό με την παρότρυνση των γονιών του, οδήγησαν τον Χρήστο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. «Ζωγραφίζω από τότε που ήμουν τεσσάρων ετών και μέχρι σήμερα έκανα πολλά σχέδια και ζωγραφιές. Αυτήν την περίοδο μου αρέσει να ζωγραφίζω μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά στο δωμάτιό μου έχω και ζωγραφιές από τη μυθολογία με τον Ηρακλή και άλλους ήρωες» δήλωσε ο 11χρονος.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Γεωργία Καραγιαννίδου – Κουλέντζα, όταν ο Χρήστος είδε τον πίνακα του Βρυζάκη, κλείστηκε στο δωμάτιό του και λίγες ώρες μετά βγήκε με το έργο σχεδιασμένο σε κόλλα χαρτί. Οι γονείς του έστειλαν αμέσως τη ζωγραφιά ηλεκτρονικά στα ΕΛΤΑ και στη συνέχεια ταχυδρομικά, και πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν για τα τελικά αποτελέσματα. «Η χαρά του είναι μεγάλη και τώρα περιμένουμε να δούμε τη ζωγραφιά του αποτυπωμένη πάνω σε ένα γραμματόσημο που, όπως μάθαμε, πρέπει ήδη να κυκλοφόρησε» είπε η μητέρα του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα