Ετοιμάζεται χειροτονία που προκαλεί ποικίλα σχόλια

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα χειροτονήσει κληρικό έναν στενό του λαϊκό συνεργάτη. Τον διευθυντή του Ρ/Σ της Εκκλησίας Αλ. Κατσιάρα

Ρεπορτάζ Δημήτρης Ριζούλης

Ο κ. Βαρθολομαίος έσπασε ήδη το ρεκόρ του Πατριάρχη με τη μακροβιότερη θητεία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πάει να σπάσει το ρεκόρ του Αρχιεπισκόπου με τις περισσότερες χειροτονίες μητροπολιτών. Έχει φορέσει μίτρα σε περίπου 50 άτομα. Καμία αντίρρηση. Είναι καλό να αλλάζουν οι μητροπολίτες και να έρχεται νέο αίμα στην Εκκλησία. Κάποια στιγμή, ωστόσο, ξεμένεις από παπάδες με περγαμηνές. Βλέπετε, ορισμένοι που είναι πράγματι άξιοι βρίσκονται σε μαύρες λίστες. Άλλοι που είναι σε μητροπόλεις της περιφέρειας δεν έχουν υποστήριξη ή… δημόσιες σχέσεις! Δυστυχώς, όπως φαίνεται, χρειάζονται κι αυτές στην Εκκλησία. Θλιβερό, αλλά αληθές. Τότε, λοιπόν, αναγκάζεσαι να ξύσεις τον πάτο του βαρελιού για να σου βγει κανένας της προκοπής.

Φημολογείται έντονα, και όπως φαίνεται υπάρχει βάση, πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πολύ σύντομα θα χειροτονήσει κληρικό έναν στενό του λαϊκό συνεργάτη. Τον διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Αλέξανδρο Κατσιάρα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί.

Ο συγκεκριμένος απλώς χαίρει της απόλυτης προστασίας του Αρχιεπισκόπου. Σε βαθμό που ορίζει και ποιος θα γίνει μητροπολίτης Περιστερίου.

Ενα πρόσωπο που αμφισβητείται για τις διοικητικές του ικανότητες, ανοίγει άσκοπους -ακόμα και δικαστικούς- καβγάδες και κατηγορείται από όσους τον γνωρίζουν για εξουσιομανία σύντομα θα αναλάβει και θέση διοίκησης των κληρικών!

Ο κ. Κατσιάρας δεν έχει δείξει και αξιοζήλευτη πορεία ως διευθυντής του ραδιοφώνου της Εκκλησίας. Μάλλον απέτυχε παταγωδώς… Παρέλαβε το μοναδικό μέσο ενημέρωσης της Εκκλησίας από τα επίπεδα της αξιοπρέπειας και της ανταγωνιστικότητας, και το έχει καταβαραθρώσει.

Ένα ραδιόφωνο που είναι στα τάρταρα της ακροαματικότητας και της γενικής αποδοχής. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι μητροπολίτες που ο ένας μετά τον άλλο αναμεταδίδουν σε όλην την ελληνική επικράτεια τον Ρ/Σ της Μητρόπολης Πειραιά κόβοντας τον επίσημο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο παπα-Αλέξης όταν χειροτονηθεί, λένε, θα αναλάβει σπουδαίο πόστο. Στην Ιερά Σύνοδο ως αρχιγραμματέας ή στην Αρχιεπισκοπή ως πρωτοσύγκελος. Τον έχει ο Αρχιεπίσκοπος εφεδρεία, όταν αδειάσουν αυτές οι θέσεις, με την αναβάθμιση των προσώπων που καταλαμβάνουν αυτά τα πόστα σήμερα.

Η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου δεν θα προσκρούσει μόνο σε πολλούς μητροπολίτες που έχουν πρόσφατο το παράδειγμα της ανάμιξης του κ. Κατσιάρα στα της Μητρόπολης Περιστερίου, επί των ημερών του μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη.

Θυμίζουμε πριν από έναν χρόνο περίπου υπήρξαν ακόμα και καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα και χρήματα σε προσωπικούς λογαριασμούς, που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο και ενέπλεκαν τον κ. Κατσιάρα. Μπορεί το θέμα τελικά να λύθηκε, αλλά έμειναν απορίες για τον τρόπο της διευθέτησης, αν, όντως, είναι οριστική.

Και κάτι τελευταίο και άκρως ενδεικτικό του… προβλήματος που πιθανόν να δημιουργηθεί. Πριν από χρόνια ο εν λόγω κύριος οργάνωνε ραδιοφωνικό αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου. Ζήτησε, όμως, να μην υπάρχει καμία αναφορά στους… Γερμανούς!

Όταν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού τού είπαν έκπληκτοι «μα καλά, δεν θα μιλήσουμε για την Κατοχή και τον Χίτλερ;», ξέρετε τι απάντησε; «Να μη μιλήσετε. Ο Χίτλερ μπορεί να συγχωρήθηκε από τον Θεό και να είναι στον παράδεισο. Κανείς δεν ξέρει πώς τον έχει κρίνει ο Θεός»! Τέτοια εξωφρενικά και ανόητα είπε, δημοσίως…

Ώρα είναι η Εκκλησία να ανοίξει μέτωπα και να μπλέξει σε κατηγορίες για αντισημιτισμό… Ε, ρε γλέντια!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα