Και η Θεοδωρίδου ακυρώνει τώρα την προπαγάνδα της κυβέρνησης

«Δεν αρκούν μόνο τα εμβόλια! Οι προσδοκίες μας έχουν διαψευστεί» δήλωσε χθες

Τελικά ο μόνος που θα συνεχίζει να υποστηρίζει πως βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας και πως τα εμβόλια είναι η μόνη λύση απέναντι στον κορονοϊό θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιστημονική κοινότητα της χώρας, μπροστά στη δραματική επιδείνωση της πανδημίας φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από τις καθησυχαστικές προβλέψεις της κυβέρνησης, εμφανίζοντας τα πραγματικά δεδομένα και προειδοποιώντας για έναν πραγματικά δύσκολο χειμώνα που, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε μπροστά μας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί με την ύπαρξη των εμβολίων περί σημαντικής μείωσης ή ακόμη και εξαφάνισης του κορονοϊού διαψεύστηκαν. Ως εκ τούτου η ίδια σημείωσε πως «κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Sars-Cov-2 θα παραμείνει, όπως και ο ιός της γρίπης, ως ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού».

Η χθεσινή αναφορά της κ. Θεοδωρίδου αποδεικνύει κάτι που ως «δημοκρατία» έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν. Το εμβόλιο είναι σημαντικό μέτρο προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, όμως δεν είναι το μόνο μέσο που διαθέτει μια οργανωμένη Πολιτεία για να αντιμετωπίσει μια σύνθετη πρόκληση όπως η πανδημία.

Η χθεσινή παραδοχή της κ. Θεοδωρίδου πως τα εμβόλια είναι αναγκαία αλλά δεν επαρκούν μπορεί να έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, όμως είναι μια καλή αρχή ώστε οι επιστήμονες να σηκώσουν ξανά ανάστημα και να μιλήσουν για την ανάγκη ενός ολιστικού προγράμματος αναδιαμόρφωσης της δημόσιας υγείας, που θα περιλαμβάνει μια σειρά πραγμάτων που για το επιτελικό κράτος του κ. Άκη Σκέρτσου μοιάζει με πολυτέλεια.

Στη χώρα αυτή, που θρηνεί 16.838 ανθρώπους, δεν χρειαζόμαστε άλλα ευχολόγια, αλλά ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα