Νέος κύκλος δικαστικών ερευνών για το «Noor 1»

Την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στη χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης αναζητά ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά

Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών που θα διενεργήσει ο νέος ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριος Καλτάκης στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στη χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Ο δικαστικός λειτουργός, που έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα «αμαρτωλά» εμβάσματα που εστάλησαν από τον εφοπλιστή και συνεργάτες του στον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιο Γιαννουσάκη, θα διερευνήσει επίσης τις καταγγελίες του μεσεγγυούχου του «Noor 1» Γιώργου Αντωνάτου και του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός εννέα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε στο Ντουμπάι, κατονομάζοντας έξι πρόσωπα που ενέχονται στη μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη διαβίβασε στον ανακριτή Διαφθοράς ρεπορτάζ με τις καταγγελίες του μεσεγγυούχου του πλοίου και του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη, προκειμένου να τις συσχετίσει με τη δικογραφία που αφορά τους φερόμενους ως χρηματοδότες του φορτίου του ναρκόπλοιου.

Ο μεσεγγυούχος Γιώργος Αντωνάτος, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε στις Αρχές το δορυφορικό τηλέφωνο και τις σημειώσεις του πλοιάρχου του «Noor 1», καταγγέλλει πως κάποια από τα στοιχεία που προσκόμισε έχουν «κάνει φτερά». Οπως ανέφερε πριν από έναν μήνα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υπάρχουν αποδείξεις που έχει καταθέσει στις Αρχές, αλλά έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία!

«Η υπόθεση βρομάει. Εκτός από έγγραφα, υπάρχουν και τα στίγματα που δείχνουν πού φόρτωσε το πλοίο τα ναρκωτικά και αναφέρονται ακόμη 14 πλοία. Υπάρχουν σημειώσεις σε μπλοκάκι από τον καπετάνιο με το στίγμα για το πού θα φορτώσει τα ναρκωτικά. Τα έχω καταθέσει αυτά στις Αρχές, αλλά κάποια στοιχεία έχουν εξαφανιστεί από την δικογραφία» κατήγγειλε και εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, μετά και την αποκάλυψη του μυστηριώδους θανάτου του 10ου κατά σειρά νεκρού μάρτυρα στην υπόθεση του «Noor 1», Βασίλη Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Γεωργιάδης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ντουμπάι, μόλις εννέα μήνες μετά την κατάθεσή του στο ελληνικό προξενείο -την 1η Δεκεμβρίου 2020-, όταν απάντησε σε γραπτές ερωτήσεις του πρώην ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλου, ο οποίος χειριζόταν τη δικογραφία που αφορά τους αποστολείς, τους παραλήπτες και τους χρηματοδότες του φορτίου των ναρκωτικών. Σχολιάζοντας τον θάνατο του Βασίλη Γεωργιάδη και τον φόβο για τη δική του ζωή, ο Γιώργος Αντωνάτος είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Δίκη»:

«Η συγκάλυψη έχει σχέση με όσα έχει καταθέσει ο Βασίλης. Στις 28 με 29 Αυγούστου πρέπει να πέθανε. Μπορεί στο στόμα του σκύλου να υπάρχει το DNA του ανθρώπου που τον σκότωσε. Γι’ αυτό ίσως σκότωσαν και τον σκύλο, αλλά ποιος θα το ψάξει; Οταν πεθάνω, θα βγουν όλα τα ονόματα στη φόρα! Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε» είπε στο Open και συμπλήρωσε σε δραματικούς τόνους:

«Φοβάμαι… Έχει αλλάξει ριζικά η ζωή μου, αλλά ίσως να μην είμαι ο τελευταίος, αλλά ο προτελευταίος μάρτυρας, διότι έρχεται κι άλλο άτομο που προστατεύεται, είναι ανώτατος λιμενικός. Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε. Το αίμα φέρνει αίμα, ίσως θα φύγουμε κι εμείς… Αν χαθώ, πάντως, να ξέρετε ότι θα βγουν όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στη φόρα, τα έχω αφήσει όλα»!

Ο Γιώργος Αντωνάτος υποστηρίζει πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο «Noor 1», ίσως ακόμα και άλλα ναρκωτικά!

«Θέλουν να το εγκαταλείψουμε και να το πάρουν κάποιες ομάδες και να εξαφανίσουν κάποια στοιχεία. Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο και έχει κρυφούς χώρους. Ίσως υπάρχουν ακόμη ναρκωτικά μέσα! Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ακόμη 700 κιλά» υποστήριξε.

Ο κ. Αντωνάτος εκτιμάται πως θα κληθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης, για να δώσει κατάθεση ως προς τα στοιχεία που καταγγέλλει πως έκαναν φτερά από τη δικογραφία και να τα προσκομίσει εκ νέου, αν όντως έχουν εξαφανιστεί.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα