Νέες απειλές από Ακάρ για Καστελόριζο!

«Βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει κολυμπώντας»

Το Καστελόριζο μπήκε ακόμη μια φορά στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας, με τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να απειλεί το ελληνικό ακριτικό νησί, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά φληναφήματα περί της εγγύτητας του νησιού στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας ο κ. Ακάρ είπε: «Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1.950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Οταν λέμε “οχ” σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά».

Επιπρόσθετα, μιλώντας για τον επανεξοπλισμό της χώρας μας ο κ. Ακάρ είπε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.
«Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος».

Την καλύτερη πάντως απάντηση στον Τούρκο υπουργό Αμυνας έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος το διήμερο 24 και 25 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελόριζου. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της Φρουράς, οι οποίοι με υψηλό φρόνημα και πάθος φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το υπερήφανο και όμορφο Καστελόριζο, και αντάλλαξε ευχές εν όψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Τόνισε μάλιστα στις δηλώσεις του πως οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί, να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του Ελληνισμού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα