H «Ορθόδοξη Αλήθεια» είχε προβλέψει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Μεγάλη δικαίωση της «Ορθόδοξης Αλήθειας», καθώς η εφημερίδα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 15 Δεκεμβρίου έγραψε πρώτη για την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Ευγένιου στη θέση του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης.

Το δημοσίευμα ήρθε να επιβεβαιώσει περίτρανα η σημερινή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του  κ. Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της οποίας εξελέγη ο κ. Ευγένιος στον αρχιεπισκοπικό θώκο της Κρήτης με 7 ψήφους. Να σημειωθεί ότι το Τριπρόσωπο που είχε καταρτίσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης αποτελούσαν οι Μητροπολίτες Πέτρας Γεράσιμος, Κισάμου Αμφιλόχιος και Ρεθύμνης Ευγένιος.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο: Ο Ευγένιος «κλείδωσε» για Αρχιεπίσκοπος, η «Ο.Α.» ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου φαίνεται πως ήταν ο «εκλεκτός» του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα «ηνία» της Κρήτης. Ο Ιεράρχης αποτελούσε την ιδανική επιλογή, καθώς μπορεί να συμβιβάσει όλες τις πλευρές και τις αντίρροπες δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όνομά του «είχε πέσει» και στην συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σημερινή εκλογή του αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι μόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκείνος που πιστεύει ότι ο Ιεράρχης αποτελεί την καλύτερη λύση ανάμεσα στις τρεις επιλογές, όχι γιατί οι άλλοι δύο είναι λιγότερο ικανοί, αλλά διότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία φέρεται ως ο καταλληλότερος να λειτουργήσει συμβιβαστικά και ενωτικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα