Νέο (αισχρό) παραλήρημα από τον εμμονικό Βασιλακόπουλο

Εκτός ορίων παρομοίασε τους ανεμβολίαστους με τους μεθυσμένους οδηγούς, ζητώντας εμμέσως τη… φυλάκισή τους

Προκλητικός, αλαζονικός, εμμονικός, διχαστικός και επικίνδυνος! Αυτά είναι μόνο λίγα από τα επίθετα με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Βασιλακόπουλο. Και τι δεν έχει πει αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας: από το να πληρώνουν τα νοσήλιά τους οι ανασφάλιστοι, μέχρι ότι δεν μπορούν να πιάνουν θέσεις σε ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι ασθενείς, στερώντας τες από άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, η χθεσινή του παρέμβαση ήταν παραληρηματική και ξεπέρασε κάθε όριο λογικής, καθώς παρομοίασε τους ανεμβολίαστους με τους μεθυσμένους οδηγούς, ζητώντας εμμέσως τη… φυλάκισή τους!

«Πόσους μπορεί να σκοτώσει ένας ανεμβολίαστος και πόσους ένας μεθυσμένος οδηγός;» αναρωτήθηκε ο αδίστακτος μέχρι τέλους Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για να συνεχίσει: «Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί το να οδηγείς μεθυσμένος είναι αδίκημα που φέρνει και φυλάκιση, ενώ το να μην εμβολιάζεσαι είναι δημοκρατικό δικαίωμα που δεν το θίγει κανείς;»
Βέβαια, η τακτική του κ. Βασιλακόπουλου είναι πλέον γνωστή. Σαν λαγός της κυβέρνησης, εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο, επιχειρώντας να προκαλέσει πόλωση, ώστε να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που την ταλανίζουν και τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως άλλωστε γνωστό είναι ότι εξαργύρωσε τον ρόλο του, καθώς, πέραν του Ελληνικού Δημοσίου που «κοσμεί» με την παρουσία του, πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος θα βρίσκεται και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο προσελήφθη προσφάτως ως διευθυντής ΜΕΘ, δηλαδή των εντατικών μονάδων που επί δύο χρόνια φυλάσσονται με την ανοχή της κυβέρνησης για τον πλουτισμό ιδιωτών, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς διασωληνώνονται στους διαδρόμους!

Κύριε Βασιλακόπουλε, άξιες οι υπηρεσίες που προσφέρετε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και οι μισθοί σας. Μόνο που την επόμενη φορά που θα πείτε δημόσια πως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει πολλές ΜΕΘ και έχει κάνει τα πάντα για να στηρίξει το ΕΣΥ, μην ξεχάσετε να αναφέρετε και τους εργοδότες σας.

Αυτοεξευτελισμός του Αδωνη (σε live μετάδοση) για τα μοριακά τεστ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει πάρει την απόφαση να εξευτελίζεται καθημερινά, αρνούμενος να αποδεχθεί την ανεπάρκειά του και να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις αστοχίες του στο ζήτημα της διαχείρισης των τιμών των μοριακών ελέγχων. Αυτήν τη φορά ούτε η ικανότητά του στις… τηλεπωλήσεις ούτε η τεράστια τηλεοπτική πείρα του μπορούν να τον διασώσουν από τον διασυρμό που του επιφυλάσσουν, σε καθημερινή πλέον βάση, δήμαρχοι και σχολικοί σύλλογοι, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές για τα μοριακά τεστ.

Χθες ο γνωστός πωλητής νανογιλέκων και υπουργός Ανάπτυξης έγινε ρεζίλι σε ζωντανή σύνδεση, και, μάλιστα, σε πανελλαδική εμβέλεια, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι τα 47 ευρώ είναι χαμηλή τιμή, καθώς συμπεριλαμβάνουν το κόστος αγοράς στη χονδρική, τα λειτουργικά έξοδα και το νόμιμο – θεμιτό κέρδος. Όσο κι αν ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούσε να αποδείξει πως έχει κάνει τη δουλειά του με σωστό τρόπο, τόσο εισέπραττε πληρωμένες απαντήσεις από τους δημάρχους Σίμο Ρούσσο και Σίμο Δανιηλίδη, που του αποδείκνυαν ότι για πάνω από έναν χρόνο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πληρώνουν… χρυσούς τους μοριακούς ελέγχους.

Ο «εθνικός ψεύτης», που γελοιοποιεί την κυβέρνηση εντός και εκτός συνόρων, ισχυρίστηκε ότι οι μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% τιμές που εξασφάλισαν οι δύο δήμαρχοι ήταν τιμές χονδρικής, για να τον διαψεύσουν αμέσως και οι δύο! Όπως του απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με τη διαπραγμάτευση που έκαναν ήδη από τον Νοέμβριο για προμήθεια PCR για τους υπαλλήλους του δήμου και τις ευπαθείς ομάδες πέτυχαν τιμή 25 ευρώ, και με αυτή την τιμή δεν μπαίνει κανένας «μέσα», ούτε, βέβαια, η εταιρία που προμηθεύει τα μοριακά τεστ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέθεσε τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς είπε πως με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνει προκειμένου να προμηθευτεί μοριακά τεστ για όλους τους δημότες θα εξασφαλίσει τιμή κάτω των… 20 ευρώ! Μάλιστα του έδωσε τη χαριστική βολή, λέγοντάς του ότι, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των PCR, θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ για τα μοριακά τεστ!

24.246 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, 77 έχασαν τη μάχη, 670 οι διασωληνωμένοι

Μειωμένος ήταν χθες ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε (με καθυστέρηση) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα οι νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ήταν 24.246. Ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας, δηλαδή ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων, κινήθηκαν για μία ακόμα ημέρα σε υψηλά επίπεδα.

Οι πολίτες που δίνουν τη δική τους μάχη στις ΜΕΘ της χώρας ανέβηκαν στους 670, η μέση ηλικία τους είναι τα 64 έτη και τo 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή / και ηλικία 70 ετών και άνω. Επίσης οι 565 (84,33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15,67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μέσα σε ένα 24ωρο έφυγαν από τη ζωή άλλοι 77 συνάνθρωποί μας. Ετσι, πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού είναι 21.637. Το 95,1% των θυμάτων είχε υποκείμενο νόσημα ή / και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Η Αττική συνεχίζει να μετράει τα περισσότερα κρούσματα -συγκεκριμένα 9.347-, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ήταν 2.392. Το κέντρο της Αθήνας κατέγραψε 2.671 θετικά περιστατικά. Παράλληλα η ανατολική Αττική κατέγραψε 1.142 κρούσματα, ο βόρειος τομέας 1.358, η δυτική Αττική 479, ο δυτικός τομέας 1.162, ο νότιος τομέας 1.087, τα νησιά 122 και ο Πειραιάς 1.326.

Άλλες 38 περιοχές σε όλη την επικράτεια καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Αιτωλοακαρνανία (427), η Αχαΐα (883), το Ηράκλειο (784) και η Λάρισα (690). Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως 511 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δυο περιπτώσεις κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο Άγιον Όρος.

Χθες τα κρούσματα του κορονοϊού δεν ανακοινώθηκαν την καθιερωμένη ώρα, που είναι συνήθως γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αρκετή καθυστέρηση και έτσι η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης να δοθεί στη δημοσιότητα στις 7 μ.μ.

Έρευνα: Γιατί αρνείται ή διστάζει να κάνει το εμβόλιο 1 στους 5 Έλληνες

Παρόλο που η θνησιμότητα από επιπλοκές του κορονοϊού είναι διπλάσια στη χώρα μας συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές, περίπου ένας στους πέντε Έλληνες αρνείται ή διστάζει να κάνει το εμβόλιο, όπως αποκάλυψε η σχετική έρευνα της Focus Bari. Σε ποσοστό 65%, οι αρνητές προβάλλουν ως κυριότερο λόγο τον εκβιασμό και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι αμφισβητήσεις τους για την ασφάλεια του εμβολίου και των επιπτώσεών του στην υγεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 57% των αρνητών θεωρεί ότι το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο και είναι πειραματικό, το 43% φοβάται τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες, το 29% τις άμεσες παρενέργειες, το 21% πιστεύει ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένη ή παραπλανητική, ενώ το 14% δηλώνει ότι ανήκει σε ειδική ομάδα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ηλικίες που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά των διστακτικών απέναντι στο εμβόλιο είναι οι νεαρότερες, έως τα 44 έτη, ενώ μια σταθερή αναλογία «αρνητών» βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες. Οι περισσότεροι αρνητές (15%) και οι περισσότεροι διστακτικοί (13%) βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών, ενώ στους άνω των 55 ετών τα ποσοστά αρνητών είναι 8% και των διστακτικών 5%.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7%, αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).
Στο μεταξύ, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο παρουσίασε σταθερή άνοδο η αναλογία των εμβολιασμένων πολιτών στη χώρα μας και εκείνων που είναι θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Στις αρχές του 2022, το 9% των Ελλήνων -δηλαδή σχεδόν ο ένας στους δέκα- αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 8% εμφανίζεται ακόμη διστακτικό. Συνολικά, το ποσοστό όσων αρνούνται ή διστάζουν κινείται στο 17%.

Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της πανδημίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους επιστήμονες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν την Τρίτη ήταν περισσότερες από 30.000, αν και υπήρχε πρόβλεψη για τις διπλάσιες, δηλαδή για 60.000. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι ίσως η αποκλιμάκωση της πανδημίας να έρθει νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Πάντως, σε κάθε περίπτωση ακόμα κρατούν μικρό καλάθι και συμβουλεύουν τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού.
Σχολιάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που δεν έφτασε τα 60.000, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «έκπληξη» και ίσως να οφείλεται στο γεγονός πως οι πολίτες συγκρατήθηκαν κατά τη διάρκεια των γιορτών, είτε επειδή φοβήθηκαν την έξαρση είτε γιατί θέλουν να τελειώσει ο κορονοϊός.

Έδωσε, όμως, και μια άλλη παράμετρο, που είναι η μειωμένη δήλωση των θετικών τεστ Covid λόγω τεχνικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε, το PCR (μοριακό) τεστ είναι μία ευαίσθητη τεχνική και μπορεί να ανιχνεύσει απειροελάχιστα μόρια κορονοϊού ακόμα και την 20ή μέρα. Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός από τους πολίτες ειδικά τώρα που επαναλειτούργησαν τα σχολεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Χαρακτήρισε κρίσιμη αυτή την εβδομάδα και τόνισε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: να υπάρξει είτε αποκλιμάκωση είτε εκτόξευση. Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν πειθαρχία λόγω της αύξησης της κινητικότητας από τη λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων. Ως προς την κατάργηση των μέτρων, δήλωσε πως θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί, γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά της Ομικρον στην κοινότητα.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα