Οργή για τα (πριβέ) τεστ στο υπ. εργασίας!

Γίνονται δωρεάν κάθε Παρασκευή μόνο για τον Χατζηδάκη, τη Μιχαηλίδου και τους συμβούλους τους

Απίστευτη χυδαιότητα απέναντι στους εκατοντάδες εργαζομένους στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29, από τον Κωστή Χατζηδάκη. Κάθε Παρασκευή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον 8ο και τελευταίο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του υπουργού και της αναπληρώτριας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, και κάνει δωρεάν rapid tests μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Δηλαδή, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τη στρατιά των μετακλητών που έχουν προσλάβει, αλλά και τους φίλα προσκείμενους μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου.

Η… αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον ημιώροφο, αλλά γρήγορα μεταφέρθηκε στον 8ο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται το υπουργείο. Όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οργή των υπαλλήλων, οι οποίοι έβλεπαν ότι όχι μόνο αναγκάζονται να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες και, πολύ περισσότερο, το ίδιο το κράτος να μην τηρεί τη νομοθεσία για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα τον υπουργό και τους παρατρεχάμενους να έχουν ιδιαίτερα προνόμια. Σε αντίδραση, υπάλληλοι από όλους τους ορόφους και… την ιεραρχία του υπουργείου άρχισαν το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνουν στον 8ο και να απαιτούν να κάνουν και αυτοί δωρεάν τεστ.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι συνθήκες που επικρατούν για τους εργαζομένους στο υπουργείο Εργασίας μόνο ειδυλλιακές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ενώ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. το 2019 οι δύο τελευταίοι όροφοι, όπου στεγάζονται ο υπουργός και οι αναπληρωτές και υφυπουργοί, ανακαινίστηκαν πλήρως και πολυτελώς, το υπόλοιπο κτίριο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, με ελλιπή κλιματισμό και εξαερισμό και συνεχή προβλήματα μέχρι και στις τουαλέτες! Όπως γράφαμε στις αρχές Δεκεμβρίου, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος απηύδησε και αποφάσισε τότε να αγοράσει δύο «πάπιες» και να τις κρεμάσει στον πίνακα ανακοινώσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί του στο υπουργείο, καθώς από το καλοκαίρι και εντεύθεν, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις, ουδείς είχε ασχοληθεί για να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα