Υπόδικος για μαχαιρώματα ο Αλβανός δολοφόνος του Άλκη

Σεσημασμένος για την αιματηρή συμπλοκή πριν από τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚΠΑΟΚ στον Βόλο το 2017, αλλά και υπόδικος για επίθεση και τραυματισμό με μαχαίρι το 2019 είναι ο 23χρονος Αλβανός δολοφόνος του Άλκη Καμπανού. Όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος, αν και θεωρείται από τους πιο βίαιους χούλιγκαν της Θεσσαλονίκης!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης είχαν ταυτοποιήσει τον 23χρονο Afksendos Carciu ως κάτοχο ενός BMW στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του, 18 και 20 ετών. Μάλιστα, είχε καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαινοβγαίνει σε δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν οι περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν απρόκλητα στους τρεις νεαρούς. Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν πεταμένο δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων το καράμπιτ (μαχαίρι με μεγάλη κυρτή λεπίδα που μοιάζει με δρεπάνι) με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος Άλκης.

Σε οπτικό υλικό από άλλη κάμερα έχει καταγραφεί να το κραδαίνει ο Αλβανός μακελάρης, τον οποίον, μάλιστα, αναγνώρισε ένας από τους δύο τραυματίες φίλους του Αλκη σε φωτογραφία που του υποδείχθηκε. Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα από τα δύο οχήματα στα οποία επέβαινε η παρέα των χούλιγκαν παρκαρισμένο πρόχειρα και χωρίς χειρόφρενο, ενδεικτικό της προσπάθειας να εγκαταλειφθεί αμέσως.

Από το απόγευμα της Τρίτης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού ο Afksendos Carciu ήταν μεταξύ των υπόπτων, καθώς η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης τον είχε σεσημασμένο για οπαδική βία. Στο εξώφυλλο του προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αλβανός χούλιγκαν έχει ένα υβριστικό σύνθημα και στα «αγαπημένα» του το Antifa Tournament.

Ο Carciu ήταν υπόδικος για συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ οπαδών το 2019, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατά την οποίαν είχε τραυματίσει ένα άτομο. Επιπλέον, το 2017 είχε ενεργή συμμετοχή στα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου στην αφύλακτη από την Αστυνομία γέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου είχε φωτογραφηθεί να κραδαίνει μαχαίρι, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός τραυμάτισε στον θώρακα ένα άτομο που μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Μιας και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον νεαρό Αλβανό, είχε εκδοθεί σήμα για την αναζήτησή του και ήταν μία από τις τρεις στοχευμένες προσαγωγές που έκαναν το βράδυ της Τρίτης οι άνδρες της Ασφάλειας. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στη Βέροια η κηδεία του 19χρονου φοιτητή, ο 23χρονος ομολόγησε τη δολοφονία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με την κακουργηματική δικογραφία σε βάρος του.

Έφοδος σε σύνδεσμο

Ακολούθησαν περισσότερες από 20 προσαγωγές και το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε έφοδος σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 39, όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος φίλων του ΠΑΟΚ, μέλος του οποίου είναι ο 23χρονος Αλβανός.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάδες, δεκάδες κράνη, βεγγαλικά και κροτίδες, φτυάρια, σφυριά, δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Ατέλειωτος πόνος στην κηδεία: «Αφήστε με να πάω μαζί του!»

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην κηδεία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Αρη. Τραγικές φιγούρες ήταν ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου παλικαριού, που έφτασαν υποβασταζόμενοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο κοιμητήριο της Βέροιας, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα ξαναδούν το παιδί τους.

«Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του!» φώναξε κάποια στιγμή ο πατέρας του 19χρονου, ξεσπώντας με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο πόνο που ένιωθε.

Τη μητέρα του νεαρού κρατούσαν συνεχώς συγγενείς της, για να μην καταρρεύσει. Η χαροκαμένη γυναίκα ήταν αμίλητη την περισσότερη ώρα, αλλά όταν έφτασε η στιγμή να πει το τελευταίο «αντίο» στο σπλάχνο της επαναλάμβανε με δάκρυα στα μάτια:

«Καλή αντάμωση να έχουμε, αγόρι μου». Παρηγοριά στις ψυχές των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Αλκη ήταν ο επικήδειος λόγος του ιερέα που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία. «Επειδή ο Θεός θέλει αγγέλους δίπλα του, πήρε τον Αλκιβιάδη για να τον κάνει έναν άγγελο. Στους αγαπητούς σου γονείς, που σήμερα κλαίνε και οδύρονται μπροστά στο φέρετρό σου, θα πρέπει να τους πούμε να μην κλαίνε σαν και εκείνους που δεν έχουν ελπίδα, γιατί έχουν την ελπίδα της αναλήψεως και της αναστάσεως. Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν σε αποχωρίζονται για πάντα. Θα σε αποχωριστούν για λίγο και πάλι θα ξανασμίξουμε στην άλλη ζωή» είπε ο ιερέας, συγκινώντας τους πάντες.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, ανάμεσα στους οποίους και φίλαθλοι των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης που έχουν σοκαριστεί από το αποτρόπαιο γεγονός και θέλουν να βρεθούν οι δολοφόνοι του, έφτασαν στην εκκλησία όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για να αποχαιρετήσουν τον Αλκη κρατώντας λευκά γαρίφαλα.

Στεφάνια στην κηδεία έστειλαν, μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ Αρης, ο Α.Σ. Αρης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Θύρα 13, ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, ο πατέρας του Αλκη εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, με τους φιλάθλους να κάθονται μαζί και τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στο νοσοκομείο δύο ακόμη θύματα οπαδικής βίας

Παρά τις εξαγγελίες για αντιμετώπιση των συμπλοκών με οπαδικά κίνητρα από οργανωμένους συνδεσμίτες βίας λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, άλλα δύο περιστατικά συγκλόνισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκίδα, καθιστώντας επιτακτική τη λήψη δραστικών μέτρων.

Στη Χαλκίδα συνελήφθη ένας από τους πέντε χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική απόπειρα με σφυριά σε βάρος ενός πατέρα, ο οποίος περίμενε τον γιο του. Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο 41χρονος περίμενε έξω από μια σχολή μαχητικών αθλημάτων να ολοκληρώσει ο γιος του την προπόνησή του. Οι δράστες επιτέθηκαν στο όχημά του, σπάζοντας με σφυριά και ρόπαλα τα τζάμια και τα παρμπρίζ, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με αυτά στο κεφάλι.

Ο 41χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική και έγινε συρραφή των τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι. Ένας 28χρονος αναγνωρίστηκε από το θύμα ως ένας από τους δράστες της επίθεσης, συνελήφθη και στη συνέχεια σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται. Προτού δολοφονηθεί ο 19χρονος Αλκης, το περασμένο Σάββατο έπεσε θύμα ένας 14χρονος, ο οποίος περπατούσε μαζί με τον 15χρονο αδελφό του στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όταν στο ύψος του «Makedonia Palace» δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από οργανωμένη ομάδα, περίπου δέκα ατόμων, με αθλητικές φανέλες. Τα δύο αδέλφια απομακρύνθηκαν τρέχοντας, με τον μεγαλύτερο να διαφεύγει, όμως ο 14χρονος εγκλωβίστηκε από τους τραμπούκους που τον ρωτούσαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης και τον χτύπησαν χωρίς οίκτο στο κεφάλι και σε όλο το σώμα του, ενώ του προκάλεσαν αιμάτωμα στο συκώτι!

Ευτυχώς, ο πατέρας των δύο εφήβων απομάκρυνε τους δράστες και έσωσε τον 14χρονο. Στη συνέχεια υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που εξετάζει βίντεο από κάμερες της ευρύτερης περιοχής για την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα