Η παγοαναρρίχηση στον Χελμό στάθηκε μοιραία για τρεις φίλους 50 έως 55 ετών

Τραγική κατάληξη για τρεις ορειβάτες

Μοιραία στάθηκε για τρεις έμπειρους ορειβάτες, ηλικίας 50 ως 55 ετών, από την Πάτρα, η παγοαναρρίχηση στον Χελμό στα Καλάβρυτα, καθώς τα ίχνη τους χάθηκαν από το πρωί του Σαββάτου.

Η αναζήτησή τους από τα σωστικά συνεργεία είχε τραγική κατάληξη, καθώς εικάζεται ότι έπεσε χιονοστιβάδα η οποία τους στέρησε τη ζωή. Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν 22 πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και δύο drones, οι τρεις φίλοι εντοπίστηκαν νεκροί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, ο Γιάννης Τορέλλι, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και ο Παναγιώτης Τέκος, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου. Οπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της περιοχής, επρόκειτο για πολύ έμπειρους αναρριχητές και από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Το χρονικό του δράματος άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων αναζήτησαν τους τρεις άντρες που είχαν αφήσει για πολλές ώρες το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ.

Ύστερα από απανωτά τηλεφωνήματα, στα οποία δεν υπήρχε καμιά ανταπόκριση από την πλευρά των ορειβατών, οι υπάλληλοι ειδοποίησαν τις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ. Χθες τα χαράματα στην επιχείρηση συνέδραμαν και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, επικεντρώνοντας την έρευνά τους στην απόκρημνη περιοχή Υδατα της Στυγός.

Λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκαν ένα κράνος κι ένα μπουφάν, ενώ αργότερα το μεσημέρι και οι τρεις άντρες βρέθηκαν νεκροί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα