Η Ελλάδα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε θανάτους!

Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας σε όλον τον δυτικό κόσμο, με υπογραφή της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας

Το μακρινό 2020, όταν ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη γηραιά ήπειρο, οι εικόνες που έρχονταν από τα νοσοκομεία της βόρειας Ιταλίας ή από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στη Βρετανία και στις άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης σόκαραν τους Ελληνες. Τότε, χωρίς κανέναν δισταγμό, λέγαμε πως ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα και, δικαίως, αυτή την… επιτυχία την είχε πιστωθεί η κυβέρνηση, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων με προεξέχοντα τον Σωτήρη Τσιόδρα και, φυσικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί πλήρως. Η Ευρώπη, που μάτωσε από την ξαφνική επέλαση του κορονοϊού, έχει ισορροπήσει την κατάσταση, περιορίζοντας δραματικά τους θανάτους και εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, κάνουμε διαρκώς πίσω βήματα και, πλέον, δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, βιώνουμε το δικό μας… Μπέργκαμο, με τουλάχιστον 3.500 θανάτους μόνο το 2022. Τα δεδομένα είναι ενδεικτικά του χάους που επικρατεί στη χώρα και μαρτυρούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η εγκυρότατη πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα από πανεπιστήμια και αρχές όλου του κόσμου «Our world in data», η Ελλάδα αιμορραγεί από την δραματική αύξηση των θανάτων. Αναλυτικά, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών απ’ ό,τι έχει σήμερα η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Βρετανία, ενώ φυσικά βρίσκεται πάνω και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όσον αφορά τα δεδομένα των θανάτων ανά εκατομμύριο τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η Ελλάδα διατηρεί μια θλιβερή πρωτιά, καθώς ξεπερνάει σε θανάτους τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τουλάχιστον σχεδόν 40 θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και φυσικά τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να συνοψιστεί σε μία και μόνο φράση: υγειονομικό χάος. Γι’ αυτά τα θλιβερά δεδομένα ο πρωθυπουργός, που κάποτε ζητούσε να τον επευφημούμε για την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος, σήμερα θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα