Μέσω ΑΑΔΕ τα τσουχτερά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Ενώ η ακρίβεια «θερίζει», η κυβέρνηση αποτελειώνει με ποινές 100 ευρώ ανά μήνα τούς άνω των 60 ετών

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί επιβάλλει η κυβέρνηση, με φόντο το μέτρο της υποχρεωτικότητας που έχει ανακοινώσει σε πολίτες άνω των 60 ετών. Πρόκειται για ένα πρόστιμο που εμφανίζεται κατευθείαν στην Εφορία και θα είναι απαιτητό από το κράτος μέχρι να εμβολιαστεί ο εκάστοτε πολίτης, στην πλειονότητα των οποίων οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι με «πετσοκομμένες» συντάξεις από την εποχή των καταστροφικών Μνημονίων.

Την ώρα που η ακρίβεια χτυπά «κόκκινο», αφαιρούνται από τις τσέπες τους 100 ευρώ τον μήνα, δηλαδή σχεδόν το 1/3 μιας καθαρής εθνικής σύνταξης.

Η διαδικασία διαπίστωσης, βεβαίωσης και είσπραξης του προστίμου εκδόθηκε σε ΦΕΚ, με βάση την οποία ο ανεμβολίαστος που έχει δεχτεί το πρόστιμο θα πρέπει να εισέλθει στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ «myAADE», με τους κωδικούς του TAXIS και να μεταβεί στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία-Κοινοποιήσεις» για να ενημερωθεί για το πρόστιμο.

Σε περίπτωση που, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στη φορολογική Αρχή, ο υπόχρεος δεν διαθέτει κωδικούς TAXISnet είτε, ενώ διαθέτει, ωστόσο δεν έχει συμμορφωθεί προς την υποχρέωσή του για τη δήλωση προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης, η κοινοποίηση της πράξης επιβολής του προστίμου λαμβάνει χώρα με τους λοιπούς προβλεπόμενους τρόπους και δη την αποστολή συστημένης επιστολής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου προβλέπεται μηνιαία προσαύξηση 0,73%.

Ως ημερομηνία διενέργειας ελέγχου ορίζεται η 16η μέρα κάθε μήνα. Με βάση τη νέα απόφαση της ΑΑΔΕ, στις μηνιαίες επαναλήψεις, διενεργείται η διαδικασία από την αρχή για κάθε φορολογούμενο και ελέγχεται η πλήρωση των προϋποθέσεων εξαίρεσης του προστίμου (πριν από την 1η ή μέχρι και τη 15η ημέρα του μήνα) για την εξαίρεση από το πρόστιμο ή την επιβολή μισού προστίμου, καθώς και αναδρομικά για τις προηγούμενες λίστες η επιβολή ή εξαίρεση από την επιβολή προστίμου λόγω συμμόρφωσης του φυσικού προσώπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα