Πανηγυριζει το «κόμμα της Novartis» παρότι η αρχειοθέτηση δεν σημαίνει αθώωση!

Ξεπερνά πλέον τα όρια το «κόμμα της Novartis», επιχειρώντας να πείσει με προκλητικό και θρασύ τρόπο ότι η αρχειοθέτηση υποθέσεων συνιστά ταυτοχρόνως και αθώωση, πανηγυρίζοντας σκανδαλωδώς, την ίδια ώρα που οι «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» στους φακέλους των Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου ουδέποτε ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές.

Τόσο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (σημειώνεται πως η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσής του δημιούργησε πλείστα όσα ερωτήματα, εφόσον γίνεται αναφορά σε σχεδόν 1.000.000 ευρώ «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» που εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του) όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος (του οποίου η υπόθεση εκκρεμεί, εφόσον ο φάκελος για την πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis δεν έχει αρχειοθετηθεί ακόμη), ευρισκόμενοι σε πλήρη πανικό, βγήκαν να πανηγυρίσουν, ο μεν πρώτος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του, ο δε δεύτερος για την απαλλαγή του Νίκου Μανιαδάκη.

Απαντώντας στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τις πράξεις αρχειοθέτησης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιτίθεται στην Κουμουνδούρου, και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αποδεικνύουν ότι επιχειρούν να καθοδηγήσουν, να ελέγξουν και να υπαγορεύσουν στη Δικαιοσύνη τις επιδιώξεις τους εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η εποχή αυτή έχει λήξει οριστικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Συνεχίζει, μάλιστα, αναφέροντας πως «είναι όμως άξιο επισήμανσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων ΤουλουπάκηΒαξεβάνη και λοιπών, τη στιγμή που αυτοί καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τη διάπραξη βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων. Φοβούνται, άραγε, κι άλλες αποκαλύψεις;».

Ως προς την ουσία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστηρίζει πως «από την αρχή σεβάστηκα, σέβομαι και εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία για περισσότερο από 8 χρόνια έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τις συκοφαντίες ανώνυμων κουκουλοφόρων και τις έθεσε δύο φορές ομόφωνα στο αρχείο, και συνεπώς δεν πρόκειται να ανοίξω κανέναν διάλογο με εκείνους που κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας».

Πάντως, παρά τους οξείς τόνους, ο τέως Ευρωπαίος επίτροπος δεν λέει κουβέντα για τις πιστώσεις που βρέθηκαν και τις οποίες οι εισαγγελείς θα έπρεπε να είχαν διευκρινίσει από πού προέρχονται. Αντί απολογίας, επίθεση. Δεν θεώρησε σκόπιμο, καταπώς φαίνεται, να δώσει εξηγήσεις για τις «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» που άγγιζαν το 1.000.000 ευρώ, ούτε για την αποκάλυψη ότι η πεθερά του κατέθεσε 100.000 ευρώ σε 500άρικα σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με την κόρη της και σύζυγό του, χωρίς η κατάθεση αυτή να «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως για τα παραπάνω ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν κλήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη ώστε να δώσει εξηγήσεις. Την ίδια ώρα, προκαλεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για να θριαμβολογήσει με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Μανιαδάκη, μιλώντας εκ νέου για σκευωρία η οποία κατέρρευσε.

«Λόγος Δικαίου!!! Μέσω αυτού του ανθρώπου, τον οποίο ούτε καν κατ’ όψιν εγνώριζα, οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες προσπάθησαν να με καταστήσουν θύμα μιας αποκρουστικής για κάθε δημοκρατικό πολίτη σκευωρίας και έτσι να εξοντωθώ πολιτικά και ηθικά» ισχυρίζεται. Επιπροσθέτως, ο Ανδρέας Λοβέρδος αυτοαθωώνεται μέσω της απαλλαγής του Νίκου Μανιαδάκη, υποστηρίζοντας πως «σε ό,τι με αφορά, το λεγόμενο “ξέπλυμα” έχει αρχειοθετηθεί από το 2019 και ό,τι εκκρεμούσε συνδεόταν αποκλειστικά με την περίπτωση Μανιαδάκη, που πλέον αρχειοθετήθηκε αμετακλήτως». Υποστηρίζει μάλιστα πως «η σκευωρία, ως γνωστόν, είχε στόχο την εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων και, μέσω εκείνων, και των κομμάτων τους. Η βδελυρή αυτή πλεκτάνη αποσκοπούσε σε οικονομικό κέρδος για τους ψευδομάρτυρες και στην πολιτική εξυπηρέτηση του τότε κυβερνώντος κόμματος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα