Η αποκάλυψη για το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Νοσοκομείο, το εξώδικο και η απάντηση της «δημοκρατίας»

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Nοσοκομείο, με τίτλο του άρθρου «Οσμή σκανδάλου στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός» (δημοσιεύτηκε στο φύλο της 17ης Φεβρουαρίου), προκάλεσε την αντίδραση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ελπινίκης Ταβιανάτου αλλά και της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Σταυρούλας Γεωργάκη.

Τόσο η διοικήτρια του νοσοκομείου όσο και η πρόεδρος των εργαζομένων αποφάσισαν να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία για το δημοσίευμά μας την 21η Φεβρουαρίου ζητώντας να επανορθώσουμε και καλώντας μας να απέχουμε στο μέλλον από ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές, που επιφέρουν προσβολή στο κύρος και στην τιμή τους. Ως οφείλουμε, κοινοποιούμε τα βασικά σημεία των εξώδικων διαμαρτυριών που μας απεστάλησαν. Ομως, την ίδια ώρα είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απαντήσεις και φυσικά να ξεκαθαρίσουμε πως, απ’ όσα αναφέραμε στο δημοσίευμά μας, δεν παίρνουμε ούτε λέξη πίσω.

Ξεκινώντας με την εξώδικη διαμαρτυρία της κυρίας Ταβιανάτου, η ίδια αναφέρει πως «διορίστηκε ως διοικήτρια του νοσοκομείου έχοντας όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα». Εμείς ως «δημοκρατία» ποτέ δεν ισχυριστήκαμε το αντίθετο. Εμείς, όμως, αναφέραμε πως είχε διοριστεί από τον Αδωνι Γεωργιάδη ως υποδιοικήτρια στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» το 2014 και ότι ανήκει στον πολιτικό κύκλο του υπουργού Ανάπτυξης. Μάλιστα, επισημάναμε πως είναι υπάλληλος του υπουργείου Υγείας αλλά και πως κατέχει διπλωματικό τίτλο στην Κοινωνιολογία. Συνεπώς, ουδέν ψευδές σχόλιο.

Σε άλλο σημείο της διαμαρτυρίας της η κυρία Ταβιανάτου αναφέρει ότι στο δημοσίευμά μας «περιέχονται ψευδείς, κακόβουλες, ατεκμηρίωτες δηλώσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε μη χρηστή διαχείριση εκ μέρους της». Ως «δημοκρατία» δεν ισχυριστήκαμε πως η κυρία Ταβιανάτου διαχειρίζεται τα οικονομικά του νοσοκομείου για να εξυπηρετήσει δικά της οικονομικά συμφέροντα. Αν είχαμε τέτοια στοιχεία, θα το λέγαμε ευθέως… γιατί αυτό θα επέβαλλε η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αυτό που εμείς αποκαλύψαμε και το οποίο είναι αδιάψευστο είναι ότι η κυρία Ταβιανάτου αποφασίζει για ένα ολόκληρο νοσοκομείο μόνη της… καθώς με ευθύνη του υπουργείου Υγείας δεν έχει συγκροτηθεί διοικητικό συμβούλιο στο νοσοκομείο. Συνεπώς, από πλευράς μας είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουμε προβεί σε κανέναν ψευδή ή συκοφαντικό χαρακτηρισμό εις βάρος της διοικήτριας. Αντίθετα, παρουσιάσαμε τα δεδομένα ως έχουν -και ως μας επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία- και θέσαμε ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία σκοπίμως η διοικήτρια επιλέγει να μην απαντήσει. Οσον αφορά τώρα την εξώδικη διαμαρτυρία της προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, της Σταυρούλας Γεωργάκη, η οποία χαρακτηρίζει επίσης ως ψευδές και αναληθές το δημοσίευμά μας, αναφέρουμε τα εξής:

Πρώτον, ποτέ δεν επερωτήσαμε όσον αφορά την αφοσίωση των εργαζομένων του νοσοκομείου στη νοσηλεία των ασθενών, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Ως εκ τούτου, η αναφορά της αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί άστοχη και άνευ ουσίας.

Δεύτερον, δεν ισχυριστήκαμε ότι το σωματείο στηρίζει έκνομες ενέργειες. Αυτό που είπαμε, επικαλούμενοι πληροφορίες, είναι πως η κυρία Γεωργάκη στηρίζει τις αποφάσεις της διοικήτριας έχοντας κεντρικό ρόλο στη διοίκηση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, αναφέραμε πως η σύμπραξη αυτή έχει προκαλέσει διάσπαση και στο συνδικαλιστικό σχήμα της Ν.Δ.

Τρίτον, οι καρατομήσεις που γίνονται στα τμήματα του νοσοκομείου είναι γεγονός αδιάψευστο. Εγινε εξάλλου αντικείμενο και πολιτικής αντιπαράθεσης. Καλούμε από πλευράς μας την κυρία Γεωργάκη, αν το σωματείο έχει βγάλει μια ανακοίνωση γι’ αυτά τα γεγονότα, να μας την προσκομίσει… και εμείς δεσμευόμαστε για την κοινοποίησή της.

Τέταρτον, η κυρία Γεωργάκη ανέφερε πως αφήνουμε συκοφαντικές αιχμές για τη σχέση της με πολιτικά πρόσωπα. Εμείς δεν αφήσαμε καμία αιχμή για την πρόεδρο των εργαζομένων. Αντίθετα, το είπαμε με σαφήνεια ότι ανήκει στο περιβάλλον του Αντρέα Λοβέρδου και πως τον στήριζε σε τηλεπαράθυρα ως μέλος του επιτελείου της. Συνεπώς, καμία μομφή δεν κάναμε και κανένα ψέμα δεν είπαμε. Το αντίθετο, αποτυπώσαμε ένα γεγονός ως έχει. Τώρα, αν η κυρία Γεωργάκη θεωρεί πως η αναφορά στην πολιτική της θέση και πολιτικές επιλογές που έχει κάνει συνιστά κάποιου είδους μομφή, τότε το πρόβλημα είναι δικό της – σίγουρα, όχι δικό μας.

ΥΓ.1: Το γεγονός πως την ίδια μέρα και την ίδια ώρα λάβαμε τις εξώδικες διαμαρτυρίες της διοικήτριας του νοσοκομείου κυρίας Ταβιανάτου αλλά και της προέδρου των εργαζομένων κυρίας Γεωργάκη περισσότερο φαίνεται πως επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας περί συνδιοίκησης του νοσοκομείου, παρά διαψεύδει το ρεπορτάζ μας.

ΥΓ. 2: Αν οι δύο κυρίες έδειχναν την ίδια σπουδή για τον διορισμό διοικητικού συμβουλίου, τότε το νοσοκομείο δεν θα είχε μείνει «ακέφαλο» για τόσους μήνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα