Χειροπέδες σε τρεις για την απαγωγή Κυπαρίσση

Τους συνέλαβαν σε εστιατόριο, στο Κολωνάκι, όπου πήγαν να γιορτάσουν μετά την απελευθέρωση του επιχειρηματία

Από τη Νάντια Αλεξίου

Σε κοσμικό εστιατόριο στο Κολωνάκι θέλησαν να γλεντήσουν με το μεγάλο ποσό που είχαν αποσπάσει ως λύτρα οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, την ώρα που ο ελεύθερος πια επιχειρηματίας βρισκόταν για πρώτη φορά έπειτα από 66 ημέρες με την οικογένειά του.

Όμως, το «λουκούλλειο γεύμα» είχε άδοξο τέλος, καθώς στο κατάμεστο ρεστοράν όπου διασκέδαζαν ο εμπνευστής της απαγωγής και το ζευγάρι από τα δυτικά προάστια, κάνοντας λογαριασμό 300 ευρώ, εισέβαλαν οι αστυνομικοί και τους φόρεσαν χειροπέδες!

Στη δικογραφία, που περιλαμβάνει 1.241 σελίδες, αποτυπώνεται η δράση των απαγωγέων του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων που όλοι γνώριζαν ως «ο king of parts». Όμως, ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ. και η 39χρονη Χριστίνα Κ. με τον 41χρονο σύντροφό της Θεόδωρο Κ. καθώς και ένα ακόμη άτομο με το όνομα «Γ», όλοι ομογενείς με ελληνικές ταυτότητες, δεν ήταν μόνοι… Τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα εμπλέκονται με περιφερειακούς ρόλους στην απαγωγή, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ., πατέρας ενός παιδιού, που φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής, ήταν ο μόνος μεταξύ των συλληφθέντων που απολογήθηκε προανακριτικά.

Στο σπίτι του, στο Μενίδι, κατασχέθηκαν 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση για να τον απελευθερώσουν.

Ο 34χρονος, που είχε εκτίσει ποινές στις Φυλακές Τρικάλων και Δομοκού, ομολόγησε ότι στοχοποίησε τον επιχειρηματία από αναρτήσεις του στο Instagram!

«Βγήκα από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2020 όπου εξέτια ποινές για ληστείες. Από τότε δεν κατάφερα να βρω μια δουλειά και χρήματα. Έτσι, αποφάσισα στο τέλος του 2021 να σχεδιάσω την απαγωγή. Εβλεπα (σ.σ.: στα social) ότι έκανε “ζωή”. Είχε ακριβά αυτοκίνητα και είχε πολύ χρήμα. Έδειχνε να έχει λεφτά και μπορούσε να μας πληρώσει τα χρήματα που χρειαζόμασταν» φέρεται ότι ομολόγησε, μεταξύ άλλων, αποδεχόμενος τον οργανωτικό του ρόλο στην απαγωγή.

Την περίοδο 2010 – 2012 ο Α.Μ. συμμετείχε σε 30μελή συμμορία που διέπραττε ληστείες με καλάσνικοφ σε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ στη βόρεια Ελλάδα, ενώ είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, εμπλοκή σε διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.

Στη δίκη του, το 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχε προσφερθεί να επιστρέψει μέρος των κλοπιμαίων για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Το ζευγάρι κράτησε αρνητική στάση στην προανάκριση και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο 41χρονος Θεόδωρος Κ. είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο Μ. στις Φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε ποινή για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η 39χρονη ομογενής σύντροφός του Χριστίνα Κ., με την οποία διατηρεί μαζί επιχείρηση ενδυμάτων στη δυτική Αττική, είχε απασχολήσει για παράβαση του νόμου περί όπλων και δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις νόμιμες συνακροάσεις και τα πειστήρια η 41χρονη Γ.Κ. είχε γίνει «σκιά» του Γιώργου Κυπαρίσση, παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε προμηθεύσει τους απαγωγείς με κινητά τηλέφωνα, κάρτες χρόνου ομιλίας και οχήματα. και φέρεται ότι ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα λύτρα.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης απελευθερώθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Περπάτησε και σταμάτησε περαστικό, από τον οποίο ζήτησε το κινητό του για να ενημερώσει τον αδελφό του.

Έφτασε στο σπίτι του με ταξί και στη συνέχεια έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς.

«Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου πέρασαν χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε αυτοκίνητο… Ήμουν σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν μαζί μου, είναι σοκ όλη η φάση. Προσπαθώ να το διαχειριστώ…» επισήμανε και πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς δεν του έδιναν καθημερινά φαγητό, τον χτυπούσαν και έχει σπασμένα δόντια, ενώ απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.

Οι απαγωγείς είχαν ξυρίσει τον 40χρονο ώστε στους χώρους που τον κρατούσαν να μη βρεθεί DNA του.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα