Θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Μαγιορκίνης έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων για ένα… διάλειμμα κανονικότητας, εν όψει και της τουριστικής σεζόν

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών αλλά και θέλοντας να έχει μια «καθαρή» τουριστική περίοδο, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς που έχουν διατηρηθεί κατά του κορονοϊού. Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογήσει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και κατ’ επέκταση το «άνοιγμα» της εστίασης και για τους ανεμβολίαστους.

Η επιβεβαίωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή από το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και των επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα. «Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε στη δημόσια τηλεόραση.

«Απαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα υγείας, δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε. Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. Απαξ και δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του». Πρόσθεσε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα υγείας».

Ο ίδιος, βέβαια, προέβλεψε πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα υπάρξει νέο κύμα πίεσης προς τα νοσοκομεία. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο σύστημα υγείας» τόνισε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως το Green pass μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο για αυτόν τον λόγο, θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Αν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα. Πώς θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο πως, ενώ αίρονται οι διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι λογικό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να μένουν σε αναστολή και να κινδυνεύουν με απόλυση;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα