Καπραβέλος: Το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένο

Ανήσυχος από τον υψηλό αριθμό θανάτων και κρουσμάτων, προειδοποιεί για νέο σφοδρό κύμα

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε ακόμα μια φορά ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων. Ο μάχιμος γιατρός επισήμανε πως ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά και επεκτείνεται στους μεγαλύτερους, με τραγικές συνέπειες για τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως τον προβληματίζουν τόσο ο υψηλός αριθμός των θανάτων που έχουμε σε καθημερινή βάση στη χώρα όσο και ο αριθμός των κρουσμάτων, ο οποίος έχει σταθεροποιηθεί σε επίπεδα άνω των 20.000. Απαντώντας εμμέσως σε όσους θέλουν να ωραιοποιούν την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Καπραβέλος είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είναι τέτοια η υγειονομική κατάσταση, που μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι ότι μας ευχαριστεί, είμαστε και εμείς εξουθενωμένοι, υπάρχουν πολλές μολύνσεις στο προσωπικό μας».

Παράλληλα, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως το 40% των ανθρώπων που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι εμβολιασμένο.

«Στη χώρα μας έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία. Δυστυχώς, υπάρχει και εκεί μία φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένο, δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι έκαναν την τρίτη δόση».

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε: «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις και, αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, ποιες μάσκες και ποια εμβόλια; Νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα