Θέμα χρόνου η δεύτερη σύλληψη για τους θανάτους των παιδιών

Έντονη φημολογία επικρατούσε χθες ότι η ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να προχωρήσει σε ακόμη μία σύλληψη για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ή έστω στην προσαγωγή συγκεκριμένου ατόμου του περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, που διαδίδονταν με μεγάλη βεβαιότητα από διάφορες πηγές, ανέφεραν ότι έπειτα από την συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων για τον θάνατο της Τζωρτζίνας οι Αρχές έχουν ήδη σφίξει τον κλοιό γύρω από ένα πρόσωπο. Έτσι, το επόμενο βήμα, που θεωρητικά αναμενόταν χθες, θα ήταν να κληθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο για κατάθεση στη ΓΑΔΑ ή να προσαχθεί ως ύποπτο για την υπόθεση, ακόμα και να συλληφθεί.

Προς την κατεύθυνση αυτή η εφημερίδα «Πελοπόννησος», που έχει προαναγγείλει πολλές εξελίξεις, ανέφερε πως ένα άτομο θα προσαχθεί στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και ότι ενδέχεται μετά την κατάθεσή του να διαταχθεί ακόμη και η σύλληψή του. Παράλληλα, γινόταν λόγος και για περισσότερες συλλήψεις, όχι κατ’ ανάγκην ατόμων που είναι «φυσικοί αυτουργοί», αλλά ανθρώπων που με κάποιους τρόπους συντέλεσαν ή είχαν εμπλοκή στην πράξη, ακόμη κι αν δεν κατανοούσαν εκείνη την εποχή τι θα μπορούσε να συμβεί…

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιώργος Αναστασόπουλος μίλησε για τις πληροφορίες που έχει και το τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες. «Είναι τόσο καλά δεμένη η έρευνα σε ό,τι αφορά την Τζωρτζίνα, που νομίζω ότι το βάρος πέφτει στο τι έγινε με τα άλλα δύο παιδιά. Τις επόμενες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Σφίγγει πολύ ο κλοιός και όχι μόνο γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, μια γυναίκα θα δώσει κατάθεση που θα έχει ιδιαίτερη σημασία και θα είναι κατάθεση-καταλύτης, που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά.

Kατάθεση μάρτυρα

Αλλά και το flamis.gr της Πάτρας ανέφερε ότι χθες αναμενόταν η κατάθεση ακόμη ενός μάρτυρα, ο οποίος γνωρίζει πολλά για την υπόθεση. Μάλιστα, η κατάθεσή του θα είναι αυτή που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.

Τις ανεπίσημες πληροφορίες επιβεβαίωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας σχετικά με εξελίξεις που θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και άλλα πρόσωπα. «Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά. Μην ξεχνάτε ότι οι έρευνες άρχισαν από το πολύ στενό περιβάλλον. Το πολύ στενό περιβάλλον, δηλαδή το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον όπου περικλείονται όλοι, ακόμα και αυτοί που κάνουν σήμερα δηλώσεις. Και εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι να είχαν μια άλλη σχέση, οι οποίοι όμως να έπαιξαν ρόλο σε μαρτυρίες και πράξεις οι οποίες βοηθούν την κατηγορία. Με την κατηγορία ενδεχομένως της συνέργειας», προανήγγειλε.

Μήνυση

Στο μεταξύ, ο απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Ρουγκάλας προσήλθε χθες ενώπιον του πταισματοδίκη Πάτρας, μετά τη μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, όταν από τις πρώτες μέρες που βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση είχε υποδείξει δημόσια τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπεύθυνη για τον θάνατο των παιδιών της. Μετά τη διαδικασία, ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook μεταξύ άλλων:

«Η κυρία πταισματοδίκης μού είπε να πάρω αντίγραφα όλων των εγγράφων της προκαταρκτικής έρευνας, όπως κι έκανα για να δω τι έχει κατατεθεί κι από ποιους. Μάλιστα από την πρώτη ματιά που έριξα στην υποβληθείσα έγκληση είναι τελείως για γέλια… έχουν γράψει ημερομηνίες που δεν έχουν έρθει ακόμη, π.χ. αναφέρονται στον μήνα Μάιο ενεστώτος έτους! Δηλαδή, εντάξει, να υποθέσω πως ήταν δυο πονεμένοι γονείς κι ετοιμάζονταν να τελέσουν το μνημόσυνο της Τζωρτζίνας, αλλά είχαν τον χρόνο να μοντάρουν CD με τη συνέντευξή μου. Αυτά που εγώ είχα δηλώσει ουδόλως ταιριάζουν μ’ αυτά που αναγράφονται στην έγκλησή τους. Κανονικά θα ‘πρεπε να τους εγκαλέσω εγώ για ψευδή καταμήνυση, αλλά έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα και μάλλον θα πρέπει να δουν πώς θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους αντί να εγκαλούν άλλους ανθρώπους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα