Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο – Νεκρή μετανάστρια

Με το αίμα μιας αθώας γυναίκας βάφτηκε η παραποτάμια περιοχή του Έβρου το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια περιπολία συνοριοφυλάκων απέτρεψε τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς το ελληνικό έδαφος, καθώς οι αδίστακτοι δουλέμποροι την πυροβόλησαν εν ψυχρώ, σκοτώνοντάς την ακαριαία!

Με την κάλυψη που τους παρείχαν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, οι διακινητές φόρτωσαν σε φουσκωτές βάρκες μια ομάδα μεταναστών και στις 8.50 το βράδυ του Σαββάτου επιχείρησαν τη μεταφορά τους προς τις όχθες του Εβρου, στην περιοχή του Σουφλίου. Όμως η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από τους άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, που επιχείρησαν να αποτρέψουν την άφιξή τους με φωτεινές και ηχητικές προειδοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα φώναζαν προς τους δουλεμπόρους «Αστυνομία, γυρίστε πίσω».

Ξαφνικά, μέσα στο σκοτάδι, ακούστηκαν πυροβολισμοί, η προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί, με τους Ελληνες συνοριοφύλακες να καλύπτονται και να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ακολούθησαν ριπές προς άγνωστη κατεύθυνση και από τα τουρκικά εδάφη. Τελικά η φουσκωτή βάρκα κατέπλευσε στην τουρκική όχθη, ενώ τέσσερις μετανάστες έφτασαν κολυμπώντας στην ελληνική όχθη του Εβρου, όπου συνελήφθησαν.

Όμως, οι συνοριοφύλακες εντόπισαν να επιπλέει στο νερό το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, που διαπιστώθηκε ότι έφερε στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα τραύμα από πυροβόλο όπλο και μεταφέρθηκε για νεκροτομή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε δεχθεί πυροβολισμό από πολύ μικρή απόσταση, με όπλο μικρού διαμετρήματος.

Λόγω της μικρής απόστασης που έχει βληθεί, οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι δέχθηκε πυρά από τον διακινητή που ήταν μέσα στη βάρκα. Το αιματηρό επεισόδιο κινητοποίησε τις Αρχές στην παραποτάμια περιοχή και στο Σουφλί έφτασε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερωνόταν συνεχώς ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι συλληφθέντες μετανάστες, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη για την παράνομη μεταφορά τους στην Αθήνα. Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Νάντια Αλεξίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα