Τετραπλασιάστηκαν τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών λόγω των lockdowns

Αύξηση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με την περσινή χρονιά, παρατηρεί ο διευθυντής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της πόλης Βάιος Νταφούλης.

«Από εκεί που είχαμε περίπου δύο με τρία περιστατικά αναφερόμενης παιδικής κακοποίησης στο Ιπποκράτειο ετησίως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας φθάσαμε να έχουμε τα αντίστοιχα περιστατικά εβδομαδιαίως» ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της ημερίδας για την παιδική κακοποίηση, αλλά και τον ρόλο της μητέρας στην αποφυγή της που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς μαζί με την Κοινωνική Παιδιατρική Βορείου Ελλάδος, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος σχολίασε πως από τον καιρό του εγκλεισμού, λόγω κορονοϊού, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας στους εφήβους, ενώ οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αντιμετώπισαν αρκετά δύσκολα την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.

Επίσης, όπως τόνισε, αυξήθηκαν παράλληλα και οι εισαγγελικές παραγγελίες για διερεύνηση κακοποιητικών συμπεριφορών.

Στην ημερίδα μίλησε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος δικαιωμάτων και ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ, η οποία παραδέχτηκε πως ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία στο 15900 τετραπλασιάστηκαν, οι κλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. δεν επηρεάστηκαν. «Πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι της εμπιστοσύνης, καθώς και της λειτουργίας γραφείων αντιμετώπισης» τόνισε. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί μόνο ένα τέτοιο γραφείο, σε αντίθεση με την Αττική που λειτουργούν πέντε. Η κυρία Βαγενά τόνισε, πάντως, πως προωθείται άμεσα η λειτουργία και άλλων τέτοιων γραφείων στην πόλη.

Παράλληλα, η γυναικολόγος μαιευτήρας Χρυσαυγή Κότσιφα αναφέρθηκε στη σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό, αλλά και στο πώς αυτά γίνονται αντιληπτά από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ακόμα και από το δημοτικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα