«Έσβησε» στα 91 ο θρύλος των ερωτικών ταινιών Κώστας Γκουσγκούνης

Με λίγους συγγενείς και φίλους, χωρίς να είναι πάνω του στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, έφυγε για το στερνό ταξίδι ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο θρυλικός πρωταγωνιστής πορνό ταινιών!

Έχοντας δίπλα του την κόρη του Χαρούλα, τα εγγόνια του και λίγους φίλους, ο Ελληνας «βασιλιάς του σεξ», που λατρεύτηκε (όχι τόσο για την «ερμηνεία» του στις ροζ ταινίες των seventies όσο κυρίως για τις επικές του ατάκες), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών στο Θριάσιο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. Όσο ντόρο έκανε με τις εμφανίσεις του εκτός και εντός των σινεμά που έπαιζαν τις ταινίες του, τόσο αθόρυβα έφυγε από τη ζωή, σ’ ενα βουβό φινάλε της μεγάλης του καριέρας.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας ενώ, αν και ζούσε στη γενέτειρά του, τη Λάρισα, λόγω υγείας επέστρεψε στην Αθήνα για να νοσηλευτεί.

Ο θάνατός του, την Παρασκευή, δεν μαθεύτηκε και το θλιβερό νέο έκανε γνωστό χθες με ανάρτησή του στο facebook ένας από τους πιστούς φίλους του, ο Δημήτρης Λουκάκης: «Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (06/05/22) στο Θριάσιο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. Με το χαμόγελο στα χείλη, δυνατός. Ηταν εκεί μερικές ημέρες καταβεβλημένος». Η ζωή του Κώστα Γκουσγκούνη μοιάζει να είναι βγαλμένη από μυθιστόρημα: Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931 και η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη. Στη συνέχεια μετακομίζει στον Χολαργό για να ανοίξει το δικό του φωτογραφείο. Την εποχή που εργάζεται ως φωτογράφος παίζει ως κομπάρσος σε ταινίες. Η πρώτη ταινία του ήταν στην «Αγνή του λιμανιού».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη «Θεία απ’ το Σικάγο» το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στον Στέφανο Στρατηγό, που λέει την ατάκα «θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο» όταν ήδη έχει πέσει η στάμνα από το μπαλκόνι! Ο ίδιος συχνά πυκνά αναφερόταν και στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε» του 1958, όπου είχε τον ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη, και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Με ξυρισμένο όμως κεφάλι θα εμφανιστεί στο θεατρικό έργο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975. Εκεί ο Γκουσγκούνης έχει τον ρόλο του Τούρκου φρουρού του αγά.

Οι ροζ ταινίες που έλεγε συχνά πυκνά ο ίδιος ότι ήταν σταθμοί στην καριέρα του ήταν δύο. «Σεξ 13 μποφόρ», γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια, και «Ο ηδονοβλεψίας», που γυρίστηκε το 1984. Η αναγνώριση και η αποδοχή του κόσμου, τεράστιες. Ακόμη και όταν είχε αποσυρθεί από την… ενεργό δράση βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα