Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για την Τοπαλούδη

Η τραγική μάνα ζητεί τα ισοβια να ισχύουν

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όταν περιέγραψε τη φρίκη που βίωσε η νεαρή φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη στο εξοχικό κολαστήριο της Ρόδου, τον Νοέμβριο του 2018, προκαλώντας το ξέσπασμα της μητέρας της.

«Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου, ρε πουτανόπαιδο! Ηρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε απευθυνόμενη στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, στον οποίο είχε μόλις αναφερθεί η εισαγγελέας.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας και σε επιπλέον 15 χρόνια καθένας για ομαδικό βιασμό, άκουσαν την εισαγγελική λειτουργό να ζητεί την ενοχή τους όπως και στον πρώτο βαθμό, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δύο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειές τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε η εισαγγελέας στην πρότασή της, στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης και το «ένστικτό» της ότι κάτι κακό θα συμβεί.

«Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει, αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού, της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο, προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Οταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης, τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο». Η εισαγγελική λειτουργός εξήγησε πως για τη μεταφορά της Ελένης, η οποία ήταν ένα ψηλό και γεροδεμένο κορίτσι, είναι βέβαιο πως απαιτήθηκαν δύο άτομα, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για το αντίθετο.

«Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δύο άτομα, αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Εριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα, βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να τη σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο πάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δύο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα» ανέφερε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να καλύψουν τα ίχνη του εγκλήματός τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι και καθάρισαν.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα. Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε. Αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει, θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου στις 18 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα