Πώς επηρεάζει η ποιότητα του ύπνου το σωματικό βάρος;

Όλοι χρειάζονται ύπνο, αλλά συχνά παραμελείται. Μάθετε περισσότερα για τη σχέση μεταξύ ύπνου και σωματικού λίπους.

Όλοι χρειάζονται ύπνο, αλλά πολλοί άνθρωποι τον παραμελούν. Είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που κοιμάστε, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Ο καλός ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με άλλες καθημερινές συνήθειες, όπως το φαγητό, το ποτό και η αναπνοή. Η ψυχική και συνολική υγεία ενός ατόμου μπορεί να διατηρηθεί με τον επαρκή ύπνο. Ο ύπνος σας βοηθά να ανακάμψετε από τη σωματική και πνευματική άσκηση.

Οφέλη του ύπνου

• Πρόληψη εποχικών ασθενειών

• Διατήρηση υγιούς βάρους

• Καλύτερος τρόπος σκέψης

• Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας

• Μειώνει το στρες

• Βελτιώνει τη διάθεσή σας

• Ενισχύει την καρδιά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

• Βελτιώνεται η απόδοση του εγκεφάλου

• Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ύπνου και του βάρους

Η μέση ποσότητα ύπνου που κοιμάται ένας άνθρωπος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο και η ποιότητα του ύπνου τους. Πολλές μελέτες και γιατροί υποστηρίζουν ότι η κακή ποιότητα ύπνου, οι κύκλοι ύπνου και τα πρότυπα ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία, μεταβολικές διαταραχές και αυξημένο κίνδυνο για άλλες χρόνιες παθήσεις. Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του υγιούς βάρους και του καλού ύπνου.

Ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους πρέπει να περιλαμβάνει ποιοτικό και επαρκή ύπνο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δύσκολο να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, είναι δυνατόν να τρώτε υπερβολικά και να μειώσετε την απώλεια βάρους σας.

Συμβουλές για να έχετε ποιοτικό ύπνο κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε το μοτίβο του ύπνου σας. Αυτές είναι μερικές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα όταν χάνετε βάρος.

Διατηρήστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου

Οι αλλαγές στα πρότυπα ύπνου ή η προσπάθεια να προλάβετε μετά από μια εβδομάδα με ξενύχτια μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές αλλαγές που μπορεί να μειώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αυτό διευκολύνει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Μπορείτε να κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό, κλειστό δωμάτιο

Η έκθεση σε τεχνητό φως, όπως η τηλεόραση, η λάμπα του κομοδίνου ή το πρωινό φως του ήλιου, ενώ κοιμάστε, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και αύξησης του βάρους σας. Για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο, συνιστάται να κοιμάστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ελάχιστες ενοχλήσεις. Επίσης, μην ξενυχτάτε παίζοντας ρουλέτα NetBet στο κρεβάτι σας.

Μην τρώτε πριν πάτε για ύπνο

Το τελευταίο σας γεύμα θα πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Το ποσοστό επιτυχίας ενός ατόμου στην απώλεια βάρους μπορεί να επηρεαστεί αν τρώει πολύ αργά ή λίγο πριν τον ύπνο.

Μειώστε το στρες

Το άγχος είναι μία από τις κύριες αιτίες της αϋπνίας. Είναι ζωτικής σημασίας να συνειδητοποιήσετε ότι ένα καθαρό μυαλό θα σας διευκολύνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και καλύτερα. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα ύπνου και αύξηση του σωματικού βάρους.

Συμπέρασμα

Η συνολική μας υγεία και ο τρόπος λειτουργίας του σώματός μας επηρεάζεται άμεσα από τις συνήθειες του ύπνου μας. Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία σε ποσοστό 89% και 55% υψηλότερο στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες. Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θα πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες τη νύχτα για να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων.

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι κοιμάστε αρκετά, δεν είναι όλος ο ύπνος ίσος. Δεν είναι μόνο σημαντικό να κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας να έχετε ποιοτικό ύπνο. Παρόλο που αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό άμεσα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία σας και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική σας υγεία.

Είναι σημαντικό να θέσετε τον ύπνο ως προτεραιότητα. Αυτές οι εύκολες συμβουλές και κόλπα θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Για μια πλήρη αξιολόγηση του ύπνου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν έχετε προβλήματα στον ύπνο ή στην προσπάθειά σας να κοιμηθείτε.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα