Ο λαοφιλής τραγουδιστής Δάκης έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο

Σίγησε η φωνή που τραγούδησε την αθωότητα

Πολέμησε παλικαρίσια, σαν λιοντάρι. Ο καρκίνος, όμως, αποδείχτηκε πιο δυνατός… Ο λαοφιλής Δάκης (Βρασίδας Χαραλαμπίδης) έφυγε από τη ζωή χθες, στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, που ήταν η αγαπημένη του εποχή. Μια εποχή που συνδέθηκε και μ’ ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του, το «Τόσα καλοκαίρια». Στις 26 Αυγούστου ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα έκλεινε τα 79 του χρόνια. Δυστυχώς, το φετινό καλοκαίρι θα του «φύγει από τα χέρια»…

Η είδηση για τον χαμό του Δάκη βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, δικούς του ανθρώπους και όλους εκείνους που τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του. Ο ίδιος έδινε σκληρή μάχη με την αρρώστια του τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα κάποιες σημαντικές νίκες τον πρώτο καιρό. Oταν διαγνώστηκε οι γιατροί τού είχαν δώσει μόλις έξι μήνες ζωής, αλλά εκείνος κατάφερε να τους διαψεύσει, μένοντας όρθιος για πολύ παραπάνω, σχεδόν για τέσσερα χρόνια. Στις αρχές Μαΐου, ο τραγουδιστής είχε χρειαστεί να εισαχθεί επειγόντως σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα βόρεια προάστια. Στη συγκεκριμένη νοσηλεία οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και λίγο αργότερα του έδωσαν εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του, αφού ήταν πλέον θέμα χρόνου να φύγει από τη ζωή.

Μπορεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης να μην έκρυψε ποτέ τη μάχη του με τον καρκίνο, αφού μέσα από τις πρώτες του νίκες βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα δύναμης και πίστης σε άλλους καρκινοπαθείς, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η στάση του είχε αλλάξει. Ο πόνος που του προκαλούσε η αρρώστια τον είχε λυγίσει και δεν ήθελε καθόλου τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό το θέμα γιατί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούσε να στενοχωριέται ο κόσμος για τον ίδιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις γύρισε σπίτι του, έπειτα από την τελευταία νοσηλεία του, ζήτησε να αλλάξει ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου του για να μην τον βρίσκει κανείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα