Μία ελληνική startup που… κάνει οικονομία στο ρεύμα!

Πώς η ensight με το application της βοηθά νοικοκυριά και επιχειρήσεις να «ξεφουσκώσουν» τους λογαριασμούς τους

Στο επίκεντρο των εξελίξεων του τομέα της ενέργειας βρίσκεται μία από τις ελληνικές startups, η ensight. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ενεργειακή κρίση και την εκτίναξη των τιμών καυσίμων και ενέργειας, η green tech εταιρία ensight διακρίνεται στον τελικό ενός υψηλού επιπέδου διαγωνισμού του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece. Οι δέκα φιναλίστ του φετινού «τελικού» προέκυψαν μέσα από 560 αιτήσεις που υπέβαλαν startups.

Η νεοσύστατη green tech εταιρία, αποτελούμενη από καταρτισμένη ομάδα developers, data scientists και energy experts, φέρνει την επανάσταση, αφού η εφαρμογή που προάγει αποτελεί μία καινοτόμα λύση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας, η οποία με τη σειρά της μειώνει αισθητά τον λογαριασμό ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη startup που καταφέρνει να κάνει απευθείας μέτρηση και πρόβλεψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας με τη βοήθεια αλγορίθμων machine learning και τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι, εν τέλει, μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε μείωση στον εκκαθαριστικό μας λογαριασμό.

Η ιδέα αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εξελίσσεται ταχέως σε ένα πολλά υποσχόμενο seed του ελληνικού startup οικοσυστήματος.

«Τη λύση τη δίνει το application που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε στο κινητό του και με το οποίο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή και σε ζωντανή μετάδοση να παρακολουθεί, αλλά και να προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος. Ακόμη, το application θα εκπαιδεύει με τέτοιο τρόπο τον χρήστη, είτε είναι οικιακός καταναλωτής είτε επιχείρηση, μέσω διαδραστικών training videos, προκειμένου να προωθείται μία κουλτούρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που θα συντελείται με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αλλάξουμε συνήθειες ως προς το ενεργειακό μας προφίλ» εξηγεί ο CEO της εταιρίας Μιχάλης Μανής, που μαζί με τον Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο κατάφεραν να μετουσιώσουν στην πράξη την εφαρμογή που «έπλασαν» στο μυαλό τους με αφορμή μία μεταπτυχιακή διατριβή.

«Αφετηρία του εγχειρήματος αυτού αποτελεί η εγκατάσταση ενός ειδικού μηχανήματος, ενός μετρητή, στον κεντρικό ηλεκτρονικό πίνακα του εκάστοτε χρήστη. Ο μετρητής αυτός θα καταγράφει με ακρίβεια την κατανάλωση ρεύματος, μεταφέροντας τα δεδομένα σε ένα cloud.

Σε αυτό το στάδιο, αλγόριθμοι machine learning και τεχνητής νοημοσύνης θα μεταδίδουν με τη μορφή δεδομένων στην εφαρμογή του κινητού του χρήστη χρήσιμα προσωποποιημένα reports και tips για την κατανάλωσή του» τόνισε ο CTO Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα