Μύθοι και αλήθειες για τις εταιρείες κούριερ

Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για μια εταιρεία κούριερ. Δεν είναι λίγες οι φορές μου οι χρήστες δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αξία μιας υπηρεσίας όπως αυτή που προσφέρουν οι εταιρείες courier. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να προκύψουν κάποια εύκολα συμπεράσματα, ειδικά σε περιπτώσεις που κάτι έχει πάει λάθος κατά την παράδοση του δέματος και ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος. Έτσι, συγκεντρώσαμε τους πιο συχνούς μύθους που προκύπτουν όταν οι πελάτες έχουν κάποια παράπονα.

Όλες οι εταιρίες είναι το ίδιο

Όπως σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, έτσι και στις ταχυμεταφορές, καμία εταιρεία δεν είναι ίδια με την άλλη. Φυσικά, οι υπηρεσίες μπορεί να είναι παρόμοιες, αλλά η ποιότητας της υπηρεσίες μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Από την στιγμή που έχεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο και μια μικρή έρευνα, έτσι ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο αλλά και αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Είναι καθαρά στο δικό σου χέρι, να πάρεις προσφορές και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις αρκετές εταιρίες που θα κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Μπορώ να κάνω μόνος μου την διανομή

Ένας ακόμα μύθος που ακούμε συχνά είναι ότι ο επιχειρηματίας είτε μπορεί ο ίδιος, είτε μπορεί να βάλει έναν δικό του άνθρωπο να κάνει αυτός την διανομή. Η αλήθεια είναι ότι από τα λόγια μέχρι την πράξη η διαφορά είναι μεγάλη. Άλλωστε, άμα μπορούσαν, τότε οι εταιρίες courier θα ήταν… περιττές σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι ξεκίνησαν έχοντας ένα – δύο εταιρικά αυτοκίνητα και είπαν «Σιγά! Δεν χρειαζόμαστε κούριερ». Όταν όμως βγήκαν στο δρόμο απροετοίμαστοι, ψάχνοντας διευθύνσεις και ονόματα, μπερδεύοντας πακέτα και αποδείξεις, οι περισσότεροι αναθεώρησαν. Όσοι δεν άλλαξαν γνώμη σε αυτό το στάδιο, το έκαναν όταν είδαν τις συνέπειες στην «τσέπη» τους. Όταν άρχισαν να πληρώνουν τα καύσιμα και τις ζημιές σε προϊόντα λόγω ελλιπούς εξοπλισμού, άρχισαν να ξανασκέφτονται την επιλογή τους.

Οι πελάτες δεν βιάζονται

Ακόμα ένας μύθος που δεν ισχύει. Ο πελάτης, δεν ενδιαφέρεται με ποιον τρόπο ή ποια εταιρεία θα έρθει το δέμα τους. Τον νοιάζει όμως η ταχύτητα που θα έρθει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λίγοι οι χρήστες που πληρώνουν παραπάνω χρήματα κατά την αγορά τους για επιλογή fast-delivery. Επίσης, όταν μια εταιρεία έχει γρήγορες παραδόσεις χτίζει και ένα μεγάλο brand σχετικά με αυτή. Έτσι, την επόμενη φορά και όταν ο πελάτης θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 εταιρίες που θα του φέρουν το δέμα, να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξει αυτή που θα έχει ακούσει ή θα έχει ζήσει ο ίδιος τις καλύτερες εμπειρίες ως προς τον χρόνο παράδοσης.

Οι εταιρίες κούριερ δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες της επιχείρησής μου

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επειδή έχουν κάποια κακή εμπειρία στο παρελθόν, δεν εμπιστεύονται τόσο εύκολα τις εταιρίες κούριερ. Όπως όλοι οι κλάδοι έχουν τις καλές και τις κακές εταιρίες. Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να παίρνει η μπάλα και όλες τις εταιρίες του χώρου.

Κοστίζει πολύ ακριβά η συνεργασία με μια εταιρεία κούριερ

Λάθος! Στην πραγματικότητα είναι πιο οικονομικές απ’ ότι αν το κάνατε μόνοι σας. Όπως είπαμε και παραπάνω, το να επιλέξει κάποιος επιχειρηματίας να αναλάβει μόνος του την διανομή, έχει να αναλάβει το κόστος αυτοκινήτων, καυσίμων, υπαλλήλων, χρόνου, οργάνωσης, συνέπειας και πολλά ακόμα.

Αν προσθέσουμε αυτά τα έξοδα συνολικά, στην πραγματικότητα το κόστος συνεργασίας με μια ταχυμεταφορική είναι πολύ μικρότερο! Επίσης, σκεφτείτε να είστε μια επιχείρηση στην Αθήνα, και να έχετε να παραδώσετε δέματα σε μακρινές και δυσπρόσιτες περιοχές. Εκεί, το κόστος για την ίδια την επιχείρηση είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το αν θα συνεργαζόσασταν.

Κλείνοντας

Όπως σε κάθε χώρο, έτσι και στις ταχυμεταφορικές υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Όμως υπάρχουν πολλές εταιρίες που είναι επαγγελματίες και τιμούν τους συνεργάτες τους. Μια από αυτές τις εταιρίες είναι και η ICC Courier με μια μεγάλη γκάμα από μεγάλους και αναγνωρισμένους πελάτες.

Η ICC Courier, είναι δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία, με προσιτές τιμές αλλά και άμεση παράδοση προϊόντων ακόμα και με αυθημερόν παράδοση. Μπείτε τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείες και επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε προσφορά για την εταιρεία σας και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε την έξυπνη και εύκολη αναζήτηση αποστολής από την ICC Courier.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2105121212 | 2105152568

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα