Αίσχη στον Ευαγγελισμό με απολύσεις και άτοπες μετακινήσεις εργαζομένων

Σε εφαρμογή οι επικίνδυνοι πειραματισμοί του Πλεύρη

Με την ανοχή του υπουργείου Υγείας και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχει μετατραπεί σε αντικείμενο πειραματισμών για το νέο Εθνικό Συστήματος Υγείας που οραματίζονται ο Θάνος Πλεύρης και το Μαξίμου. Πρωτοφανής υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ράντσα σε διαδρόμους, ασθενείς αφημένοι στη μοίρα τους και διώξεις σε γιατρούς και νοσηλευτές που αντιστέκονται στη… λαίλαπα Πλεύρη συνθέτουν το σκηνικό.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού καταγγέλλει το «εργοστάσιο» διώξεων που έχει στηθεί στο νοσοκομείο, καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη σημερινή στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου.

«Όλοι οι εργαζόμενοι φωνάζουμε ένα στεντόρειο “τέρμα πια!” στις άδικες, αυταρχικές και επιβλαβείς αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης, που πλήττουν καίρια εργαζομένους και ασθενείς και συνολικότερα το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου και γενικότερα της υγείας!» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκδικητικής δίωξης είναι η απόλυση του συνδικαλιστή γιατρού Νικόλα Σκούφογλου, παρά τις θετικές εισηγήσεις για παραμονή του από τους αρμόδιους διευθυντές. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, απόλυση έρχεται ως συνέχεια της περσινής επιβολής προστίμου στον ίδιο, με πρόσχημα «απρεπούς συμπεριφοράς», ενώ στην πραγματικότητα ο γιατρός μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι, όμως, του Ευαγγελισμού καταγγέλλουν κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό και συνάμα επικίνδυνο: ότι η διοίκηση του νοσοκομείου μεταφέρει εργαζομένους σε πόστα που δεν γνωρίζουν, με στόχο να «αλώσει» τη διοικητική δομή του νοσοκομείου και να ξεμπερδέψει με αυτούς που δεν συναινούν στην πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, το σωματείο επισημαίνει: «Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέλοντας και μη, με αδιαφανείς και ατεκμηρίωτες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να αποδομούνται συστηματικά και με ευθύνη της διοίκησης οι κρίσιμες υπηρεσίες του νοσοκομείου».

Από το μικροσκόπιο των εργαζομένων δεν έλειψαν όμως και οι αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Δεκάδες άλλοι συνάδελφοί μας, που προφανώς δεν περισσεύουν, παραμένουν ακόμη σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι (απλήρωτοι και απελπισμένοι), ενώ κάλλιστα μπορούν να εργάζονται με αρνητικό rapid test» ανέφεραν και συμπλήρωσαν:

«Έγιναν ξαφνικά όλοι “παραβατικοί” ή μήπως έτσι μόνο με μαστίγιο εφαρμόζεται η πολιτική που επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και αποβαίνει εις βάρος υγειονομικών και ασθενών;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα