Οργή και αγανάκτηση από καλλιτέχνες: «Είναι βιαστής ανηλίκων… και κυκλοφορεί ελεύθερος»

Η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Δημήτρη Λιγνάδη μετέτρεψε την αρχική ικανοποίηση της κοινής γνώμης για την καταδίκη του σε ποτάμι απογοήτευσης και θυμού.

Συναισθήματα που εκφράστηκαν μέσα από δεκάδες χιλιάδες σχόλια στα social media, με τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου να πρωτοστατούν δείχνοντας και την πικρία τους για την… κατάντια της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, πρώην καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και πρώην καθηγητής Αρσακείου, η προσωπική επιλογή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που εξαπατήθηκε από τη βαθιά υποκριτική του τέχνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρίθηκε ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη για δύο βιασμούς. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων… και κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας» εξερράγη ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης.

«Βιάστε, καταστρέψτε ζωές, τσακίστε ψυχές παιδιών και ζήστε εκτός φυλακής. Αυτό το σήμα έδωσε σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη» σχολίασε στο ίδιο μοτίβο ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης. «Η καταδίκη Λιγνάδη θα μπορούσε να είναι μια ιστορική απόφαση και η πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του #MeToo. Αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Πύρρειος η νίκη τελικά, γιατί μετά από αυτή την απόφαση, τα θύματα θα κλείσουν μια για πάντα το στόμα τους» τοποθετήθηκε με τη σειρά της η Καίτη Γαρμπή.

«Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία, παιδιά» έγραψε σοκαρισμένος ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος μέχρι προσφάτως του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, ενώ ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς τόνισε με στόμφο: «Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής».

Σε ανάρτηση για τον Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα). Ποιος να το φανταζόταν, που ο θύτης μου δεν είναι “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε ορθώς η δικαιοσύνη (έστω αυτή που έχουμε, τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά σας στο σπίτι για να τα γλιτώσετε. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί» σχολίασε με νόημα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Δικαιοσύνη που ακόμη μια φορά κατάφερε το ακατόρθωτο: η λέξη “ελεύθερος” να ακούγεται πιο ντροπιαστική κι από το “ένοχος”. Και το χειρότερο; Ποιος στ’ αλήθεια έπεσε απ’ τα σύννεφα;» σημείωσε ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με τη Μαίρη Συνατσάκη να συμπληρώνει γλαφυρά: «Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη». Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε: «Ένοχος μεν, ελεύθερος με αναστολή έξω! Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της! Τα υπόλοιπα στην κρίση του κάθε πολίτη αυτής της δημοκρατικής χώρας».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου έκαναν… μαύρο χιούμορ με τα… μαύρα χάλια της Δικαιοσύνης. «Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ήταν θέμα Δικαιοσύνης… Ηταν θέμα περιέργειας» σχολίασε εκείνος. «Σκέψου καλά πριν διαπράξεις δύο βιασμούς. Μπορεί να μη σε αφήσουν να πας διακοπές στο εξωτερικό» επισήμανε εκείνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα