Θρίλερ και πολλαπλά ερωτήματα για το φορτίο του μοιραίου Antonov

Τι μετέφερε το μοιραίο Antonov 12;

Αναπάντητα παραμένουν τα τεράστια ερωτήματα σχετικά με τα πυρομαχικά που έπεσαν στην Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου, όταν συνετρίβη το μοιραίο Antonov 12, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι οκτώ επιβαίνοντες σε αυτό. Οι έρευνες των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζονται στην περιοχή για να εντοπιστούν τα πυρομαχικά που διασκορπίστηκαν μετά την πτώση και να απομακρυνθούν, ενώ παράλληλα οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που θα κάνει το Χημείο του Κράτους, αλλά και όσα θα αποκαλύψει το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους.

Λάθος του πιλότου

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η συντριβή του Antonov να οφείλεται σε λάθος του πιλότου. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έχασε πολύτιμο χρόνο αφού, αντί να κατευθυνθεί αμέσως προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το οποίο είχε ενημερωθεί για τη βλάβη που αντιμετώπιζε και τον περίμενε, κινήθηκε αρχικά προς τη θάλασσα φθάνοντας σχεδόν μέχρι την άκρη του όρους Αθως στη Χαλκιδική και εν συνεχεία έκανε στροφή 180 μοιρών προς την Καβάλα.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει εκεί, αφού κατέπεσε λίγο έξω από το Παλαιοχώρι. Ο πιλότος είχε στη διάθεσή του μόλις 12 λεπτά, αλλά του πήρε σχεδόν 20 για να κάνει αναστροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Οπλων και αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Ευελπίδων Θεόδωρος Λιόλιος έκανε λόγο για σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά όσα έχουν ανακοινωθεί για το φορτίο του αεροσκάφους, αλλά και τον χρόνο των γεγονότων.

Διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να απορρίψει το φορτίο ενώ βρισκόταν στον αέρα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βίντεο και στο διαδίκτυο που δείχνουν ότι τα Antonov 12ΒΚ έχουν δυνατότητα να ανοίξουν τον χώρο του φορτίου και να απορρίψουν το φορτίο.

«Μια χαρά ανοίγει η πόρτα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έμπειροι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνουν ότι το πλήρωμα, έχοντας επίγνωση της έκτακτης κατάστασης που αντιμετώπιζε, δεν θα μπορούσε να λάβει την απόφαση να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα και όχι προς το αεροδρόμιο, εκτός και αν «μετέφερε κάτι το οποίο, επειδή ίσως δεν είχε δηλωθεί, θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να το πετάξει κάπου που δεν θα βρισκόταν ποτέ».

Την ίδια στιγμή, μετά και την πίεση της αντιπολίτευσης για απαντήσεις σχετικά με το φορτίο, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Ελλάδα αναμένεται να υποβάλει διάβημα προς τη Σερβία.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης υπέβαλε διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με τη μη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα