Η Ιερά Σύνοδος καταγγέλλει με ανακοίνωση τον Ελπιδοφόρο

Κόντρες ιεραρχών και για τους Αγίους Ισιδώρους

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ετοιμάζεται να στείλει η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή τη βάπτιση που τέλεσε την περασμένη εβδομάδα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη δύο παιδιών που έχουν τεκνοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ αναγνώστηκε και επιστολή του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου, ο οποίος καταγγέλλει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο «για προδοσία της πίστης, καταπάτηση των ιερών κανόνων και σκανδαλισμό της συνείδησης των πιστών», τονίζοντας ότι καταπάτησε και τον θείο νόμο και το ανθρώπινο δίκαιο.

Ο σεβασμιότατος δήλωσε ότι είναι δυσπερίγραπτος ο πόνος ο οποίος κυριαρχεί στην ψυχή του έπειτα από την ενέργεια του κ. Ελπιδοφόρου, επειδή με την πράξη αυτήν καταπατείται η ορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση, ενώ επικαλείται το γεγονός ότι ακόμα και η Πολιτεία δεν έχει νομοθετήσει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Καλεί, μάλιστα, τη ΔΙΣ να διενεργήσει ώστε να δικασθεί ο Αρχιεπίσκοπος για σκανδαλισμό της συνείδησης των πιστών, αφού, εμμέσως πλην σαφώς, με αυτήν την πράξη του νομιμοποιεί την πορνεία και τη συμβίωση δύο προσώπων του ίδιου φύλου. Επίσης, να δικαστεί και για καταφρόνηση των ιερών κανόνων της Ορθοδοξίας, αφού οι ανάδοχοι δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν ανέγνωσαν το Σύμβολο της Πίστεως. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «η μία εξ αυτών τυγχάνει ρωμαιοκαθολική και η ετέρα προτεστάντισσα».

Ο κ. Αμβρόσιος παρέθεσε στη ΔΙΣ -ως αποδεικτικό στοιχείο- το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», που φέρει την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής προς τον μητροπολίτη Γλυφάδας και στην οποία αιτείται την άδεια για να τελέσει το μυστήριο της οικογένειας Μπούση. Σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζει με έμφαση ότι με τη χρήση του όρου «οικογένεια Μπούση» ο κ. Ελπιδοφόρος αναγνωρίζει και νομιμοποιεί την αναίσχυντη και αφύσικη συζυγική σχέση και την παρά φύσιν σαρκική μίξη δύο προσώπων του ίδιου φύλου, σχέση την οποία ο Δημιουργός Θεός καταδίκασε απεριφράστως.

Παράλληλα, από την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής φαίνεται να ενοχλήθηκε πολύ και η ΔΙΣ, γι’ αυτό και αποφάσισε να του στείλει επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία του ζητάει εξηγήσεις, υποδεικνύοντάς του την απρέπεια και το σφάλμα του επί των κανόνων της Εκκλησίας. Αντίστοιχα, θα στείλει και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε χθες εκτενώς τα θέματα που αφορούν την ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα, βέβαια, σταθερή στα υπό του Κυρίου, των αγίων αποστόλων και των αγίων πατέρων ορισθέντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα