Εφιαλτική νύχτα! Στο παρά πέντε σώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Στο παρά πέντε σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, που έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Η εικόνα ήταν εφιαλτική, καθώς η φωτιά πέρασε σχεδόν μέσα από το προαύλιο του νοσοκομείου κατακαίγοντας πεύκα και χαμηλή βλάστηση, ενώ η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι φλόγες άρχισαν να γλείφουν τους τοίχους του.

Χάρη στην ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και με τη βοήθεια της ξαφνικής αλλαγής πορείας των ανέμων το νοσοκομείο δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός. Για κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα το μέτωπο της φωτιάς πέρασε, τελικά, δίπλα από το νοσοκομείο, κατεβαίνοντας στη συνέχεια προς την Παλαιά Πεντέλη, όπου απειλήθηκαν σπίτια.

Αφού απομακρύνθηκε ο κίνδυνος, στο νοσοκομείο στήθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό και την αποψίλωση από τα κλαδιά των πεύκων μιας μεγάλης δεξαμενής με 35 τόνους πετρελαίου, καθώς και δύο δεξαμενών οξυγόνου που βρίσκονται στο προαύλιο. Οι πυροσβέστες έκοψαν κλαδιά και παρέμειναν όλη τη νύχτα σκαρφαλωμένοι πάνω στις δεξαμενές με τις μάνικες στα χέρια, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα σε περίπτωση που ξαναγύριζε η πυρκαγιά προς το μέρος του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα