Ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Ισαάκ 26 χρόνια μετά!

Νίκος Δένδιας: Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Τουρκία ουδέποτε συμμορφώθηκε

Το έθνος των Ελλήνων υποκλίθηκε ευλαβικά χθες στην ιερή μνήμη των νεομαρτύρων του, Τάσου Ισαάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν χθες πριν από 26 χρόνια, και Σολωμού Σολωμού, που προστέθηκε στο πάνθεον των ηρώων, τρεις ημέρες αργότερα.

Γνήσια τέκνα της αδούλωτης ελληνικής ψυχής, έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας και του ακραίου εξτρεμισμού. Πρόλαβαν, όμως, με τη θυσία τους να διατρανώσουν ότι ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θα παραδοθεί. Εδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αποδεικνύοντας πως οι νέες γενιές εμπνέονται από τις αρχές και τις αξίες των ηρώων μας από το ένδοξο παρελθόν.

«Συμπληρώνονται σήμερα 11/8, 26 χρόνια από την αποτρόπαιη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τα όργανα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Ακολούθησε, στις 14/8, η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού» επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Τουρκία ουδέποτε συμμορφώθηκε και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών ουδέποτε λογοδότησαν». Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ. Δράστες, οι κατοχικές δυνάμεις των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο μας. Ενστολοι και έποικοι Τούρκοι. Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, 26 χρόνια μετά, ουδείς εκ των δολοφόνων του εθνομάρτυρα Τάσου Ισαάκ οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος-δολοφόνος. Aποδεικνύει επίσης ότι το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος φοβικό, που εξαντλείται σε φληναφήματα περί Διεθνούς Δικαίου, αδυνατώντας να το εφαρμόσει. Η Ελληνική Λύση δεν ξεχνά τη θυσία του Τάσου Ισαάκ. Δεν ξεχνούμε, όμως, ούτε το όραμα του ήρωα, όπως αναγραφόταν στο κορμί του, την ώρα του μαρτυρικού του θανάτου».

Ο Tάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, δέχτηκε λυσσασμένη επίθεση από ένα αφιονισμένο κοπάδι «γκρίζων λύκων» και εποίκων, και έπεσε στο χώμα 95 μέτρα από τα ελληνοκυπριακά σύνορα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα