Σαρώνει ολόκληρη τη χώρα η κακοκαιρία

Ποιες περιοχές επλήγησαν. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν στην Αττική

Η χθεσινή καταιγίδα που έπεσε στην Αττική ήταν αρκετή για να προκληθεί ακόμη μια φορά το απόλυτο χάος. Κεντρικοί δρόμοι, όπως η Πειραιώς, η Ποσειδώνος, η Βουλιαγμένης, μετατράπηκαν σε ποτάμια, προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς. Παράλληλα, αρκετά σπίτια και καταστήματα αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν χθες, ακόμη μια φορά, τα ορμητικά νερά τα οποία προκάλεσαν πλημμύρες.

Σύμφωνα με δεδομένα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής ήταν 102 χιλιοστά και καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Κάβο Ντόρο. Στην Αττική, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αγιο Στέφανο και ήταν 63 χιλιοστά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καταγράφηκαν περισσότεροι από 50.000 κεραυνοί ως τις 5 το απόγευμα χθες.

Τη συνδρομή της Πυροσβεστικής χρειάστηκαν χθες το μεσημέρι όσοι οδηγοί κινούνταν στη λεωφόρο Σταμάτας – Δροσιάς στον Διόνυσο προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα οχήματά τους, καθώς κόλλησαν στον δρόμο που πλημμύρισε, με το νερό να ξεπερνά το ένα μέτρο! Μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η οδηγός τρόμαξε καθώς είδε το όχημά της να κολυμπά μέσα στο νερό. Την έσωσαν άλλοι οδηγοί που περνούσαν από το σημείο μεταφέροντάς την σε ασφαλές σημείο.

Στο Κερατσίνι ο μεγάλος όγκος της βροχής οδήγησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως και την Ακτή Ιωνίας. Διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε και στην οδό Ακτή Ηετιωνείας στον Πειραιά, στην υπόγεια σήραγγα από το ύψος της οδού Κανάρη έως και το τέλος της. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Τορώνη Χαλκιδικής δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν.

Παράλληλα, στον Πολύγυρο και στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Δασαρχείου, του Αγίου Χριστοφόρου και του Μασούτη διακόπηκε για αρκετές ώρες η υδροδότηση, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε σχεδόν ολόκληρη η χερσόνησος της Σιθωνίας. Πρωτοφανής ήταν η κατάσταση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς σε αρκετά σημεία η οροφή έσταζε νερά! Μάλιστα, σε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν με πρωτόγονα μέσα, όπως κουβάδες και σφουγγαρίστρες, να απομακρύνουν τα νερά! Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιο περιστατικό συνέβη σχετικά πρόσφατα, αμαυρώνοντας τη φήμη του αεροδρομίου.

Το «Μακεδονία»

Οι υπάλληλοι στο «Μακεδονία» τόνισαν ότι το πρόβλημα όντως υπήρχε και θα αποκατασταθεί άμεσα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον από τις βροχές και τις καταιγίδες. Στη Σαντορίνη απροσπέλαστο ήταν χθες το πρωί το λιμάνι του νησιού, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Μάλιστα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και για την αντιμετώπιση της κατάστασης κινητοποιήθηκαν πέντε οχήματα. Παράλληλα, στο νησί έγιναν και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Στη Ρόδο φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Ασκληπιειό και Ιερά Μονή Θάρρι από κεραυνό που έπεσε κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε περιοχές της Εύβοιας, όπως στην Κάρυστο, στους Ζάρακες, στα Μεσοχώρια και στον Αλμυροπόταμο, έπεσε ακόμα και χαλάζι, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα πέρα από τους πλημμυρισμένους δρόμους. Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κεντρική Μακεδονία, νησιά του βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα