Κόρινθος: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Η άτυχη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω στη βάρκα και να ζωγραφίζει

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας από την Κόρινθο, που πνίγηκε στην περιοχή Καλαμάκι.

Προηγουμένως, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του να μη βουτήξει στη θάλασσα για να σώσει το αγγελούδι του, ανέφερε στον ανακριτή: «Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό, γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι».

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμίζεται ότι στον άνδρα είχε ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Όπως ισχυρίστηκε ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε βάλει στο παιδί σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια πάνω σε δεμένη βάρκα, αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στον βυθό, σε βάθος έξι μέτρων. Στο σημείο αυτό δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Έτσι, όπως ισχυρίστηκε, βγήκε στη στεριά να αναζητήσει βοήθεια, ωστόσο δεν είχε μαζί του το κινητό του και περπάτησε αρκετή ώρα για να βρει κάποιον. Τελικά η μικρή Αμέλια εντοπίστηκε κάτω από τη βάρκα από ψαροντουφεκά, ο οποίος την έβγαλε στη στεριά και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από την πλευρά της, η χαροκαμένη μάνα, σε κατάσταση σοκ, περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε. «Ημουν στην δουλειά όταν με πήρε μία γειτόνισσα και μου είπε ότι ψάχνουν το παιδί μου και δεν το βρίσκουν. Αμέσως πήρα ταξί και ήρθα στο νοσοκομείο στην Κόρινθο» είπε η μητέρα της 6χρονης, που βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Μέσα από μαρτυρίες και καταθέσεις ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης, ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Η Αμέλια συνήθιζε το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα και να ζωγραφίζει. Αυτή ήταν η αγαπημένη της ασχολία κάθε φορά που πήγαιναν στην παραλία. Ωστόσο τη μοιραία εκείνη ημέρα ο καιρός ήταν άστατος, επομένως δεν πήραν μαζί τους μαγιό.

Αφού έφαγαν, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το κοριτσάκι ζήτησε να πάνε στη βάρκα. Ο άνδρας τής είπε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε κι έτσι δέχτηκε να μπουν στη θάλασσα. Ο πατέρας πήρε ένα σωσίβιο, το φόρεσε στην κόρη του και ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Ακολούθησαν οι τραγικές στιγμές, με την 6χρονη να χάνει τελικά τη ζωή της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα