Θρήνος και ερωτήματα για τον χαμό της 19χρονης δοκίμου

Θρήνος, αμείλικτα ερωτήματα, αλλά και ιδιαίτερη ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό ανεξήγητων θανάτων νέων ανθρώπων προκαλεί ο νέος άδικος χαμός ενός νέου παιδιού, μόλις 19 χρόνων, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης με τόσο απρόσμενο και ξαφνικό τρόπο. Η απώλεια της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία απεβίωσε ξαφνικά το πρωί της 25ης Αυγούστου, έχει βυθίσει σε βαρύ πένθος την οικογένειά της, την τοπική κοινωνία της Λάρισας αλλά και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι οποίες έχασαν τόσο πρώιμα ένα στέλεχός τους.

Ακόμα και αυτή την ώρα παραμένει άγνωστο ποια αίτια προκάλεσαν τον θάνατο της 19χρονης. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως η Θάλεια Κορδαμπάλου ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Τραγική ειρωνεία είναι πως αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι της, καθώς η 19χρονη μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής της.

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της οδήγησε στην άμεση διακομιδή της σε νοσοκομείο της Νάπολης της Ιταλίας στις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εμφάνιση του πυρετού η 19χρονη παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, ενώ ελέγχονται την ίδια στιγμή οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε νοσήσει με κορονοϊό πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ναυτικό, η κλινική εικόνα της παρέμεινε δύσκολη και το πρωί της 24ης Αυγούστου παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, οπότε εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιταλικού νοσοκομείου «Del Mare». Μάλιστα, στην Ιταλία μετέβησαν και γιατροί από την Ελλάδα. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, ήταν πλέον πολύ αργά κι έτσι η νεαρή δόκιμη του Πολεμικού Ναυτικού έχασε τη μάχη με τον θάνατο. Οπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς της, ενώ η σορός της θα έρθει στην Ελλάδα με C-130.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αναφέρει: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε., η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δύο από τους φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου έχουν χαμηλό πυρετό και στομαχόπονο. Προληπτικά έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Νάπολης όπου βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.

Η άτυχη κοπέλα διέμενε με την οικογένειά της στη συνοικία του Ιπποκράτη. Πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αφήνει πίσω της τους γονείς της Στέλιο και Μαρία, και τον αδελφό της Θανάση.

Υπενθυμίζεται πως ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των ξαφνικών και αδικαιολόγητων θανάτων νέων παιδιών και ενηλίκων, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ραγδαία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα