Ο σκούφος πρόδωσε τον δολοφόνο της Αίγινας!

Ο δράστης, ο οποίος με φρικτό τρόπο σκότωσε θεία και ανιψιό, είχε ξεχάσει το πειστήριο στον τόπο του εγκλήματος

Ένα μοιραίο λάθος που είχε κάνει πριν από επτά χρόνια φαίνεται ότι «πρόδωσε» τον δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα, με θύματα την 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και τον 44χρονο ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο, το οποίο είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2015.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος με τόσο φρικτό τρόπο είχε δολοφονήσει θεία και ανιψιό, φέρεται ότι ξέχασε στον τόπο του εγκλήματος τον μαύρο σκούφο που φορούσε και ο οποίος αποδείχτηκε «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παρότι έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε ζωντανά τα δύο θύματά του, ο σκούφος δεν κάηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια των Αρχών και επτά χρόνια μετά να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, στις 20 Αυγούστου οι αστυνομικές Αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου Αλβανού, που κυκλοφορούσε στον δρόμο άνετος, φορώντας βερμούδα, έλαβαν αποτυπώματα από αυτόν και ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές για την ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για διπλή ανθρωποκτονία. Οπως αναφέρουν ΜΜΕ της Μάλτας, δράστης είναι ο Ledjon Brakaj, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών. Στο σχετικό έγγραφο δεν μνημονευόταν πότε είχε μεταβεί στη Μάλτα ο αλλοδαπός και ποια ήταν η ενασχόλησή του εκεί.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος τη σύλληψη του 36χρονου, επτά χρόνια μετά, και συμπληρώνει: «Πριν από επτά χρόνια, όταν είχε γίνει το έγκλημα, οι Αρχές είχαν κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι, είχαν μαζέψει όλα τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στον τόπο. Μεταξύ αυτών ήταν και το DNA του. Από το DNA ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός αναζητήθηκε. Εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε στη Μάλτα, όπου διέμενε. Ηταν ένα λάθος το οποίο αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν. Αρκεί οι ερευνητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Πλέον τα δύο μεγάλα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι, αφενός, τι έχουν απογίνει τα σχεδόν 800.000 ευρώ που είχε αρπάξει από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το φρικτό έγκλημα, και, αφετέρου, ποιοι είναι και πού κρύβονται οι συνεργοί του. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής όπου διέμεναν τα θύματα, στην Αίγινα, δηλώνουν ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι από τη σύλληψη του δράστη. «Οι άνθρωποι αυτοί βασανίστηκαν» είπαν χαρακτηριστικά.

Το φρικτό έγκλημα είχε γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2015, όταν ο Αλβανός, με τη βοήθεια κι άλλων συνεργών του, είχε «μπουκάρει» στο σπίτι της ηλικιωμένης Ειρήνης, σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο. Αφού ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της, τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο και, αφού τους σκέπασαν με ρούχα, τους έκαψαν ζωντανούς, άρπαξαν το τεράστιο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα