Allοu! Fun Park: Σοκ και ανησυχία για το ατύχημα

Αδιευκρίνιστα τα αίτια του εκτροχιασμού του τρένου. Στη ΜΕΘ η 21χρονη, σοβαρά τραυματίστηκαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι

Aδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αγόρια και δύο κορίτσια που πήγαν να διασκεδάσουν στο Allou! Fun Park και κατέληξαν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, όταν εκτροχιάστηκε το τρενάκι του… τρόμου στο οποίο επέβαιναν. Ο εφιάλτης για τους τέσσερις νέους, ηλικίας 21 έως 24 ετών, ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, όταν ανέβηκαν στο τρενάκι La Isla, το οποίο αποτελείται από βαγόνια-βάρκες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων που κινούνται σε ράγες και πέφτουν μέσα στο νερό με μεγάλη ταχύτητα.

Όμως, η στάθμη του νερού ίσως ήταν χαμηλή, με αποτέλεσμα οι νεαροί που επέβαιναν στο βαγόνι να εκσφενδονιστούν σε παρακείμενους θάμνους και να τραυματιστούν. Η 21χρονη Αγγελική δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι της παρέας που επέβαιναν στο βαγόνι. Μια 22χρονη έχει υποστεί διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ένας 24χρονος υπέστη ρήξη σπλήνα και ο 25χρονος Στέλιος, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, είναι ο μόνος από τους τέσσερις νέους που πήρε εξιτήριο.

«Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν είχε κάποια ζώνη. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα δεν υπήρχε καν νερό και αμέσως στη στροφή το βαγόνι εκτροχιάστηκε, εμείς πέσαμε στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη, στο νερό. Έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στον ώμο μου. Μια κοπέλα έχει τέσσερα πλευρά σπασμένα και τρύπα στον πνεύμονα, και ένα άλλο παιδί έχει ρήξη σπλήνα» ανέφερε ο 25χρονος περιγράφοντας σε δηλώσεις του τον εφιάλτη που έζησαν.

«Από το πάρκο ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν ότι και καλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, ότι και καλά “σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι” και τέτοια. Ηρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση, γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο…» συμπλήρωσε ο Στέλιος.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια εταιρία υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως το παιχνίδι δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα. «Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας, ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του» αναφέρει η ανακοίνωση του Allou! Fun Park.

Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως δεν είδε τα παιδιά όρθια στο βαγόνι, άρα το ατύχημα δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά τους. Εξάλλου, η ίδια μάρτυρας κατήγγειλε πως στον πολυχώρο διασκέδασης υπήρχε μόλις μία νοσηλεύτρια και μόνο ύστερα από δική της παρέμβαση κάλεσαν από τα μεγάφωνα και έσπευσαν τέσσερις γιατροί που βρίσκονταν στο πάρκο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ώσπου να φτάσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο υπεύθυνος του λούνα παρκ, που συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος. Στο μεταξύ, επιθεώρηση στο πάρκο πραγματοποίησε ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία στο επίμαχο παιχνίδι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα