Αίσχος! Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Παίδων «Αγ. Σοφία»

Αστείες λύσεις του υπουργείου με μεταφορά αναισθησιολόγων. Απεργία την επόμενη Τετάρτη 28/9 προκήρυξαν οι γιατροί

Μονάχα υποκριτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ενδιαφέρον που έδειξε χθες το υπουργείο Υγείας για τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει εδώ και πολλές εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το έχουν καταστήσει στην πράξη μη λειτουργικό. Χθες, μετά την κραυγή αγωνίας υγειονομικών αλλά και γονέων που βλέπουν την κατάσταση να χειροτερεύει επικίνδυνα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να ασχοληθεί και να οργανώσει σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και την πενταμελή επιτροπή γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων. Ωστόσο, οι λύσεις που προτάθηκαν μόνο ουσιαστικές φαίνεται πως δεν είναι. Το αντίθετο, μάλιστα, φάνηκαν ανεδαφικές και ανεφάρμοστες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φάνηκε ανέτοιμη να δώσει λύσεις στο νοσοκομείο, το οποίο έχει παγώσει τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν σε λίστα αναμονής, προκρίνοντας πυροσβεστικές παρεμβάσεις που μπορεί μόνο να μετριάσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η λύση του υπουργείου Υγείας ήταν η μεταφορά τεσσάρων αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Μεταξά, Ευαγγελισμός, Αττικό και Ασκληπιείο Βούλας. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το σχέδιο είναι στον αέρα, καθώς, σύμφωνα με πήγες της ΕΙΝΑΠ, οι αναισθησιολόγοι δεν είχαν ερωτηθεί ή ενημερωθεί και μοιάζει απίθανο να δεχτούν όλοι να πάνε στο «Αγία Σοφία»!

Ακόμα, όμως, και αν γίνει δεκτό εν μέρει το αίτημα του υπουργείου και έρθουν στο νοσοκομείο δύο νέοι αναισθησιολόγοι, το αποτύπωμα που θα έχουν θα είναι μικρό, καθώς θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο η μία χειρουργική τράπεζα, που μπορεί να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τρία ή τέσσερα παιδιά. Στην πραγματικότητα, στο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών για προκήρυξη των θέσεων όλων των αναισθησιολόγων το υπουργείο Υγείας έδειξε να κωφεύει και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. «Δεν υπάρχει διάθεση για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνάντηση» κατήγγειλαν στελέχη της ΕΙΝΑΠ.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» προκήρυξαν απεργία για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, μάλιστα, εξέθεσαν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, εξαπολύοντας πυρά κατά της διοίκησης, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας.

«Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χρωστούμενες άδειες και ρεπό, με απάνθρωπα ωράρια (π.χ. 36 ώρες συνεχόμενα οι ειδικευόμενοι ιατροί)» ανέφεραν οι γιατροί, οι οποίοι κάλεσαν τους πολίτες να μην παραμένουν «παθητικοί θεατές, ούτε ως γονείς ούτε ως εργαζόμενοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα