Αλβανοί γονείς κακοποιούσαν βάναυσα το βρέφος τους

Την εξήγηση ότι ήταν… άπειρος έδωσε στους αστυνομικούς ο 20χρονος Αλβανός πατέρας, ο οποίος συνελήφθη επειδή κακοποίησε το μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος του για να σταματήσει να κλαίει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.

Ο δράστης ήταν αμίλητος όταν έφτασε στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας, ενώ στο πλευρό του είχε τη σύντροφό του και μητέρα του μωρού, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο σε νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά.

Αρχικά ο πατέρας είχε υποστηρίξει πως τα χτυπήματα προκλήθηκαν όταν το μωρό έπεσε από τον καναπέ, που το είχε αφήσει. Όμως, η αξονική που έγινε στο τεσσάρων μηνών κοριτσάκι έδειξε ότι είχε κακοποιηθεί βάναυσα. Τότε ομολόγησε πως κακομεταχειρίστηκε το βρέφος, όταν ήταν μόνος στο σπίτι τους σε χωριό της Μεσσηνίας, ενώ η μητέρα του μωρού ήταν στη δουλειά της.

«Το ταρακούνησα γιατί δεν σταματούσε να κλαίει» είπε στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα, ώσπου να ηρεμήσει. Τότε, κατάλαβα ότι το μωρό έπαθε κάτι κακό».

Στη συνέχεια ζήτησε από τη μητέρα να επιστρέψει στο σπίτι για να «στήσουν» το σκηνικό ότι έπεσε από τον καναπέ, κάτι που διαψεύστηκε από τους γιατρούς, που διέγνωσαν το σύνδρομο της ανατάραξης…

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και για οπλοκατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών από κοινού με τη σύντροφό του, γιατί στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, 144 φυσίγγια και μια γλάστρα με δενδρύλλιο κάνναβης. Η μητέρα που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ο 20χρονος κρατείται.

Η γιαγιά του βρέφους, η οποία τελευταία φιλοξενούσε την κόρη της, τον σύντροφό της και το μωρό, κατήγγειλε πως ο νεαρός πατέρας ήταν αδιάφορος και κάποιες φορές απότομος. «Ασχολείτο ελάχιστα με το παιδί. Κάποιες φορές ήταν και απότομος. Η κόρη μου τον αγαπούσε και μου έλεγε να μην του λέω τίποτα, γιατί τα έπαιρνε στραβά και ξεσπούσε σε εκείνη» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα