Προσκλητήρια Γάμου – Βάπτισης: Τι να προσέξετε

Ένα προσκλητήριο γάμου αποτελεί την πρώτη εντύπωση που θα έχει ο καλεσμένος όταν το ανοίξει. Πρέπει σίγουρα να το κάνετε όσο πιο μοναδικό, ιδιαίτερο και εντυπωσιακό γίνεται. Όμως εκτός από το αισθητικό κομμάτι, είναι εξίσου σημαντικό να είναι με τον σωστό τρόπο δομημένο αλλά και να προσφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο καλεσμένος. Παρακάτω θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό, με συμβουλές για το που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια που επιλέγετε προσκλητήρια γάμου ή βάπτισης.

Τα ονόματα

Τα ονόματα είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν οι περισσότεροι. Τις περισσότερες φορές φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε επανεκτύπωση καθώς έχει γίνει είτε κάποιο ορθογραφικό λάθος σε επίθετο ή και όνομα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρούμε λάθος σειρά στα ονόματα. Για αυτό θα πρέπει να αποφύγετε να δείξετε το τελικό αποτέλεσμα πριν τυπωθεί σε γονείς, κουμπάρους, συγγενείς κ.τ.λ. Καθώς πολλές φορές δημιουργούνται αρκετές συζητήσεις σχετικά με την σειρά που θα πρέπει να μπουν τα ονόματα. Από την άλλη, μπορείτε να τα δείξετε πιο νωρίς έτσι ώστε να πάρουν τον χρόνο τους και να αποφασίσουν. Μέχρι τότε μην δώσετε το τελικό ΟΚ για εκτύπωση.

Όσον αφορά τα ορθογραφικά λάθη, μην σας κάνει καμία εντύπωση, καθώς και αυτό είναι κάτι το οποίο γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις. Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τα ονόματα, τα επίθετα αλλά και όλο το κείμενο γενικότερα. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην εντοπίσετε ορθογραφικά λάθη, αλλά μπορεί να έχει ξεφύγει κάποιο ψηφίο στο αριθμό του IBAN. Έτσι, πρέπει όλα να τα κοιτάξετε προσεκτικά. Μην ξεχνάτε ότι από την στιγμή που πείτε το τελικό ΟΚ για εκτύπωση, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Το τυπογραφείο θα πάρει το κείμενο και το IBAN ακριβώς έτσι όπως το δίνετε. Η μόνη περίπτωση που η ευθύνη δεν είναι δική σας, είναι σε περίπτωση που εσείς έχετε στείλει σωστά το κείμενο, και έχει γίνει το λάθος από το τυπογραφείο.

Τα ίδια ακριβώς στοιχεία θα πρέπει να προσέξετε τόσο σε ένα προσκλητήριο γάμου αλλά και σε προσκλητήρια βάπτισης. Άρα είναι πολύ σημαντικό καθώς όλα αυτά ισχύουν και για τις δυο περιπτώσεις.

Γονείς

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι γονείς δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Έτσι, όταν υπάρχει αυτή η περίπτωση το ζευγάρι μπορεί να διαλέξει μια από τις παρακάτω περιπτώσεις. Μπορεί να γράψει κανονικά το ονοματεπώνυμο βάζοντας δίπλα από αυτό έναν σταυρό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να βάλετε μια τα ονόματα των οικογενειών.

Χώρος Δεξίωσης

Πριν την τελετή είτε αφορά γάμο, είτε βάπτιση, πρέπει να έχετε μια λίστα καλεσμένων για το τραπέζι μετά την τελετή. Έτσι, πρέπει να γνωρίζετε αρχικά τον αριθμό των καλεσμένων για να υπολογίσετε και τα προσκλητήρια. Πάνω στο προσκλητήριο, εκτός από την αναφορά στο κέντρο που θα γίνει η γιορτή, καλό είναι να έχετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διεύθυνση. Παράλληλα, μπορείτε να πάρετε ιδέες από άλλα προσκλητήρια που έχουν και τον χάρτη που θα βρείτε το κέντρο.

Περισσότερος αριθμός

Εδώ θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Όπως είπαμε γνωρίζετε ήδη τον αριθμό των καλεσμένων. Τα προσκλητήρια που θα παραγγείλετε δεν πρέπει να είναι σε αριθμό ίδια με τον αριθμό των καλεσμένων. Θα πρέπει να υπολογίζετε κάποια περισσότερα, καθώς μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και κατά λάθος να χάσετε ορισμένα ή ακόμα και να λερώσετε κάποια από αυτά.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά κομμάτια που πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά σας σε προσκλητήρια γάμου ή προσκλητήρια βάπτισης. Παράλληλα, την ίδια μέρα και τις περισσότερες φορές από το ίδιο κατάστημα, καλό είναι να έχετε καταλήξει με το βιβλίο ευχών γάμου ή βιβλίο ευχών βάπτισης, τα στέφανα γάμου, τις λαμπάδες γάμου αλλά και τις μπομπονιέρες γάμου ή μπομπονιέρες βάπτισης. Αυτά καλό είναι να τα παραγγείλετε όλα μαζί και από τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος και θα έχει μια συνολική επίβλεψη και ευθύνη των πραγμάτων.

Βρείτε περισσότερα είδη γάμου βάπτισης στο κατάστημα ΤυποΠεργαμηνή, Σόλωνος 109, Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα