Εισπρακτική απειλεί τον δήμο Αθηναίων με διακοπή ρεύματος!

• Σκοτούρες -και πολλές- έχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, που τον υποχρέωσαν να αποπέμψει από το δημοτικό συμβούλιο τη σύζυγο του 53χρονου λόγω της αποδιδόμενης σε αυτή συμμετοχή σε προσπάθεια συγκάλυψης.

• Είναι αυτή όμως η πιο σοβαρή σκοτούρα των ημερών για τον δήμαρχο ή έχει κι άλλες πιο… κρυφές; Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι: Ο κοριός της στήλης έπιασε ένα ιδιαίτερα σημαντικό τηλεφώνημα που έγινε στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

• Το τηλεφώνημα έγινε από δικηγορική – εισπρακτική εταιρία η οποία κάλεσε εκ μέρους της ΔΕΗ για να ενημερώσει αρμοδίως ότι ο δήμος έχει συσσωρευμένους ανεξόφλητους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Ως γνωστόν, βεβαίως, η κλήση από εισπρακτική εταιρία συνεπάγεται ότι αν δεν γίνει εξόφληση ή διακανονισμός του χρέους ακολουθεί η διακοπή του ρεύματος. Ή τουλάχιστον αυτό είθισται να συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά «κοινών θνητών» ανά την Ελλάδα που δεν έχουν να πληρώσουν.

• Με τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας -τα ηνία του οποίου μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι θα διεκδικήσει για άλλη μία τετραετία προκειμένου να συνεχίσει το «νοικοκύρεμά» του- τι ακριβώς έχει συμβεί;

• Να πρόκειται για μια απλή αμέλεια από πλευράς των οικονομικών υπηρεσιών που οδήγησε στη μη εμπρόθεσμη πληρωμή; Δύσκολο, εάν όχι αδύνατο. Κι αυτό διότι οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο Δήμος της Αθήνας αντιμετωπίζει γενικότερο πρόβλημα οικονομικής στενότητας, για να το πούμε κομψά. Υπάρχουν δηλαδή και άλλες περιπτώσεις, όπως προμηθευτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται -έως αγανακτούν- για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις.

• Επομένως, η πιο πιθανή εκδοχή, κατά τους γνωρίζοντες, είναι ότι η εισπρακτική άρχισε τα τηλεφωνήματα διότι στη Λιοσίων το ταμείο είναι… μείον. Κι έτσι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις είναι αρκετά. Σε τι ύψος ανέρχεται το απλήρωτο ληξιπρόθεσμο χρέος εξαιτίας του οποίου απειλείται να κοπεί το ρεύμα στον Δήμο της Αθήνας; Εχει υπάρξει και άλλη φορά με ανάλογο πρόβλημα; Τώρα έγινε κάποια διευθέτηση και ποια; Κι αν έγινε μετά το τηλεφώνημα της εισπρακτικής, γιατί χρειάστηκε να φτάσει ο δήμος σε αυτό το σημείο;

• Θα μπορούσε, βέβαια, να πει κανείς και ότι «να που η ΔΕΗ δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Δήμο της Αθήνας». Αλλά πόσο τιμητικό, αλήθεια, για τον κ. Μπακογιάννη είναι οι διάδρομοι του δημαρχείου αυτές τις ημέρες από τη μία να βοούν για την όζουσα υπόθεση των Σεπολίων και από την άλλη να ακούγεται από στόμα σε στόμα το ερώτημα «θα μας κόψουν το ρεύμα;»;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα