Εδόθη τελεσίγραφο στον π. Δημήτριο Λουπασάκη!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του έδωσε χαρτί μετάθεσης για μοναστήρι στη Βάρη

Τέλος στα «θαύματα» του π. Δημητρίου Λουπασάκη, προϊσταμένου του ιερού παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, βάζει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, καθώς του έδωσε χαρτί μετάθεσης για μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής στη Βάρη, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας».

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε τι έχει προτείνει στους μοναχούς και τι σκέφτεται να κάνει με τον θαυματουργό Σταυρό, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι δέχτηκε οποιαδήποτε πίεση από ισχυρά πρόσωπα. Ο μακαριότατος ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν μέσα στην εκκλησία συμπεριφορές που απομακρύνουν τους πιστούς, αλλά και τι είναι και πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα στους Αγίους Ισιδώρους.

«Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα εκκλησιαστικά κάνουν ένα λάθος. Νομίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πολλές φορές έχει γίνει με τις χριστιανικές οργανώσεις. Έτσι ξεκίνησαν. Απλά ήταν πιο ευγενικές. Εδώ υπάρχει πολλή αλαζονεία. Το 1950 με 1960 όλη η Ελλάδα κυβερνιόταν από χριστιανικές οργανώσεις. “Ζωή”, “Σωτήρας”, Καντιώτης κ.τ.λ. Όλοι αυτοί έτσι ξεκίνησαν, έτσι ξεκινάει και αυτό τώρα. Εχει, όμως, μία αλαζονεία, δεν ξέρουμε με ποια ελατήρια. Μας απασχόλησε και μας απασχολεί. Πολλοί άνθρωποι που πονάνε πήγαν εκεί και έρχονται εδώ απογοητευμένοι. Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει.

Η εκκλησία έδωσε εντολή στον άγιο Λαρίσης, τότε αρχιμανδρίτη, και έκανε μία έρευνα πολύ καλή και τον παραπέμπει στα δικαστήρια» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε: «Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι; Στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής Αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται, δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος, αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά, 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξη. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά, τους είπα “θέλετε να γίνετε μοναχοί;” Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;»

Στην ερώτηση αναφορικά με τον π. Δημήτριο, που ισχυρίζεται ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν Σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν και όχι στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε τα εξής: «Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη, που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κ.τ.λ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου». Επίσης, κάνει σαφές ότι τους έδωσε περιθώριο λίγων ημερών και περιμένει σε πέντε ημέρες απάντηση.

«Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους. Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του Σταυρού. Θα μπει σε μία προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο π. Δημήτριος πριν από λίγες ημέρες, αφού ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, είπε το πρώτο του «αντίο», τονίζοντας ότι ίσως κατά την εορτή του αγίου Δημητρίου να μην είναι στον ναό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα