Ενθουσιασμός και 18.000 δρομείς στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και με στιγμές συγκίνησης ολοκληρώθηκε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, χθες το πρωί, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι σχεδόν 18.000 δρομείς πέρασαν από την ιστορική διαδρομή των 42.195 μέτρων και τερμάτισαν γεμάτοι χαμόγελα και υπερηφάνεια.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον Μαραθώνιο, αφού πριν από δύο χρόνια κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο. Η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, του ΑΠΚ Νεάπολης, έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 2:46.01, επίδοση που αναμένεται να τη φέρει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου Αθήνας.

«Είναι λες και ζω ένα όνειρο» ήταν οι πρώτες κουβέντες της αθλήτριας μετά τον τερματισμό της. Μάλιστα, κατά την απονομή της ξέσπασε σε κλάματα! Aκόμη μία χρονιά συμμετοχή στην κλασική διαδρομή έλαβε ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος, ηλικίας 91 ετών, Στέλιος Πρασσάς, ο οποίος, μάλιστα, αποκάλυψε και το μυστικό του.

Υπήρξε στα νιάτα του ποδοσφαιριστής, συμμετείχε στον πρώτο του μαραθώνιο στα 59 έτη, όταν τον παρότρυνε γείτονάς του που ήταν δρομέας. Από τότε αγάπησε τον στίβο και έχει τρέξει σε αγώνες σε 20 χώρες. «Από μικρό παιδάκι είμαι αθλητής. Ο αθλητισμός είναι η αγάπη μου. Κάθε αθλητής, αν αγαπά αυτό που κάνει πολύ, θα το κατορθώσει. Πρέπει να προσέξουν οι νέοι και οι νέες, να ασχολούνται με τον αθλητισμό» δήλωσε, τονίζοντας πως τρέχει 2-3 φορές την εβδομάδα, περίπου 8-10 χιλιόμετρα. Την ανατροπή έκανε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, που τερμάτισε πρώτος, με μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, πλησίαζε τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο που κρατούσε το προβάδισμα. Τελικά έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44.

«Αφιερώνω τη νίκη στον γιο μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες» είπε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και συμπλήρωσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω. Επαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Εχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος, και τώρα που νίκησα».

Ο Πιτσώλης στάθηκε στον τερματισμό και περίμενε τον Γκελαούζο. Η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου, νικητής πέρυσι με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, τερμάτισε σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει. Τέλος, την παράσταση έκλεψε δρομέας ο οποίος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Αλίκη με εκείνη να του λέει το «Ναι».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα