5 tips για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό

Όλοι αγαπάμε ένα ζεστό και άνετο σπίτι στη διάρκεια του χειμώνα. Ευτυχώς, η Ελλάδα είναι μια χώρα με ήπιους χειμώνες, με θερμοκρασίες αισθητά χαμηλότερες από αυτές των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα είναι μια πρόκληση για αυτούς τους μήνες. Με μερικά απλά tips μπορούμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.

Αερίστε τον χώρο νωρίς το πρωί

Αερίζοντας το σπίτι μας νωρίς το πρωί και διατηρώντας τα παράθυρά μας κλειστά για τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, καταφέρνουμε να κρατήσουμε τη θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ιδανικά, ένας εσωτερικός χώρος δεν θα πρέπει να αερίζεται κατά τις ώρες στις οποίες τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, καθώς αυτό μειώνει τη θερμοκρασία του χώρου και λειτουργεί αρνητικά για την ποιότητα του αέρα. Σε περίπτωση που έχουμε υψηλά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι, ένας αφυγραντήρας μπορεί να αποβεί πολύτιμος για την ποιότητα ζωής μας.

Επενδύστε σε μια ποιοτική τέντα

Οι τέντες έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας ενός σπιτιού. Απωθούν τη βροχή, περιορίζουν την υγρασία και βοηθούν το σπίτι μας να παραμείνει στεγνό. Επιλέγοντας ανθεκτικές κατασκευές με αδιάβροχα τεντόπανα, διασφαλίζουμε τη στεγανοποίηση του σπιτιού, γεγονός που λειτουργεί ευεργετικά στη διατήρηση μιας ήπιας θερμοκρασίας. Στιβαρές κατασκευές, όπως οι τέντες κασετίνες, παρέχουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης προστασίας ακόμα και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εάν διαμένουμε σε μονοκατοικία, μπορούμε πλέον να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από πέργκολες, οι οποίες εκτός από σταθερότητα και μοναδικό design, προσφέρουν στο σπίτι μας μεγαλύτερη ευελιξία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιλέξτε ένα ζεστό χαλί

Ένα χαλί θα διατηρήσει τον χώρο μας ζεστό ενώ παράλληλα θα δώσει μια cosy νότα στο σπίτι. Τοποθετώντας χαλιά σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να «θωρακίσουμε» τη θερμότητα ενός εσωτερικού χώρου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επιτρέψτε στο φως να μπει στον χώρο σας

Οι ώρες ηλιοφάνειας είναι αισθητά λιγότερες κατά τους μήνες του χειμώνα. Ακόμα και αυτές οι λιγοστές ώρες όμως, θεωρούνται πολύτιμες για τη θέρμανση ενός χώρου. Εάν τα παράθυρά μας είναι καλυμμένα με αδιαφανείς κουρτίνες ή ρόλερ σκίασης, τότε το σπίτι μας κατά πάσα πιθανότητα δεν απορροφά όλη την απαραίτητη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικά, θα πρέπει να αφήνουμε τα τζάμια μας ακάλυπτα κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, ώστε να επιτρέψουμε στο σπίτι να απορροφήσει περισσότερο φως, «κλειδώνοντας» μια ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία.

Κρατήστε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε

Ένας βοηθητικός χώρος, όπως για παράδειγμα μια αποθήκη, δεν έχει κανέναν λόγο να παραμένει ανοικτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διανέμοντας τη θερμότητα μόνο στους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούμε, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία στο σπίτι μας υψηλότερη, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διασφαλίστε ότι όλα σας τα πολύτιμα αντικείμενα βρίσκονται προστατευμένα, μακριά από υγρασία και βροχή. Φυλάξτε τα αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεστε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, μακριά από παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Όσον αφορά αντικείμενα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να τα φυλάσσετε καλυμμένα με κάποιο αδιάβροχο κάλυμμα, ιδανικά κάτω από τέντες ή ομπρέλες κήπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα